Amposta bonifica el 80% de l'IBI d'una empresa logística per crear nous llocs de feina al municipi

El consistori renovarà part del clavegueram de Poble Nou, condició de l'ACA per fer una nova depuradora

El ple portarà a aprovació la bonificació del 80% de l’IBI d’Effective Logístics per la creació de llocs de treball
El ple portarà a aprovació la bonificació del 80% de l’IBI d’Effective Logístics per la creació de llocs de treball | Ajuntament d'Amposta
Aguaita
26 de setembre del 2023
Actualitzat a les 9:50h
L'Ajuntamentd'Amposta aprovarà una bonificació del 80% de l'IBI (Impost de Béns Immobles) de 2023 a l'empresaEffectiveLogístics&Picking. El consistori oferix una revisió de l'IBI durant 5 anys (actualitzat cada any) a empreses que creen llocs de treball. Effective Logístics va ser la primera a acollir-s'hi l'any passat. Va rebre una rebaixa del 70% per tenir una plantilla d'uns 40 treballadors, el 2021, i enguany s'incrementa la bonificació al 80% perquè la van incrementar fins a les 57 persones. Un altre punt del ple d'este dilluns és l'execució d'obres de renovació de la xarxadeclavegueram de PobleNoudelDelta amb una inversió de 500.000 euros. És una condició de l'ACA per acabar la redacció del projecte de la nova depuradora.

La bonificació a Effective Logístics & Picking suposa reduir la quota de 33.000 euros anuals a pagar-ne uns 6.000 euros. L'alcalde Adam Tomàs ha exemplificat que "la bonificació de 5 anys per tenir una plantilla mitjana d'unes 60 persones" pot arribar a estalviar uns 150.000 euros a les empreses de la ciutat, bonificació que se suma a altres de l'ICIO i l'IAE.

Sobre les obres del clavegueram, Tomàs ha explicat que cal substituir bona part de la xarxa a la part vella del Poble Nou per tal que l'ACA puga tirar endavant la nova depuradora. El municipi es va inaugurar el 1957 i la vida útil de tota la xarxa de clavegueram va acabar fa dues dècades, segons el batlle. Els últims anys s'han anat fent "actuacions d'urgència", però el projecte de la nova depuradora inclou el compromís de fer aquestes obres entre enguany i l'any vinent.

Finalment, la sessió plenària també votarà doscessions de documents de SebastiàJ. Arbó, coincidint de la commemoració del 120èaniversari del naixement de l'escriptor. Per una banda, se cediran documents al Museude laMardel'Ebre, per poder fer una exposició sobre l'escriptor. De l'altra, se'n cediran a la UniversitatAutònomadeBarcelona (UAB) on s'està fent una recerca sobre Arbó.