1 de 10

El tortosí Andreu Camps, mà dreta de Rubiales, destituït per la RFEF

La mesura és un primer pas cap al compliment de les exigències de les jugadores, que també haurien demanat l'acomiadament de Montse Tomé en la reunió amb el CSE

Luis Rubiales i Andreu Camps | RFEF
per Redacció, Tortosa | 22 de setembre de 2023 a les 17:18 |
La primera de les promeses que el president del Consell Superior d'Esports (CSE), Víctor Francos, va fer a les jugadores de la selecció espanyola femenina durant la reunió nocturna que van mantenir dimecres ja s'ha complert: el tortosí Andreu Camps, mà dreta de Luis Rubiales, ha estat destituït com a secretari general de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Així ho va anunciar este dijous la mateixa Federació, que l'ha substituït per la fins ara directora del Gabinet de la Presidència, Elvira Andrés. D'altra banda, les funcions executives les assumirà Alfredo Olivares, actual director de Competicions, segons ha detallat la RFEF, que apunta que la decisió va ser presa d'acord amb l'article 39.2 dels Estatuts de la Federació.


Amb esta destitució, la Federació fa un pas més en la seua intenció de realitzar "canvis" després de la dimissió de Rubiales i la delicada situació amb les campiones del món, que exigeixen mesures per tornar a la selecció femenina. "La RFEF és conscient de l'absoluta necessitat d'iniciar una nova etapa i tancar la crisi institucional oberta després de la victòria al Mundial", ha afirmat aquest dimecres.


En la reunió amb les jugadores, la RFEF es va comprometre a "accelerar els canvis previstos" i ja van comunicar aquesta decisió tant al CSE com a les internacionals. "El futbol espanyol mereix un absolut reconeixement, i tots els que en formem part hem d'unir-nos per aconseguir-ho", ha sentenciat en plena convocatòria per a la Lliga de les Nacions.
 

L'acomiadament de Tomé, part de l'entesa

Un altre dels punts que haurien acordat el CSE i les jugadores seria l'adeu de l'actual seleccionadora, Montse Tomé. Amb només un entrenament en el càrrec, aquest ja tindria data de caducitat: tot just després dels dos primers partits de la competició internacional. L'entrenadora gallega no té la confiança de les dones a les seves files, ja que va aplaudir Rubiales en el polèmic discurs en què es va negar a dimitir i el seu recent ultimàtum -interpretat així per moltes esportistes- amb la llista de convocatòria sense previ avís ha acabat de tensar la situació del tot.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

 

 

Participació