Veïnes d’Alcanar : «Ja vam avisar que el barranc es tornaria a desbordar i no ens van escoltar»

Restaurants de la zona marítima lamenten les inundacions als locals just dos anys després de l’últim episodi torrencial

Veïns d'Alcanar retiren aigua acumulada al Passeig Marítim
Veïns d'Alcanar retiren aigua acumulada al Passeig Marítim | Mar Rovira
Aguaita.cat
03 de setembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 16:55h

VeïnesdelesCasesd’Alcanar es lamenten aquest diumenge dels desperfectes causats per l’últim episodi de pluges intenses. Asseguren que un dels principals motius de les inundacions rau en la fesomia del barrancdeSantJaume, “on es generen diversos taps” per l’acumulació de branques quan hi ha pluges torrencials i per l’estretor dels punts de desaiguat. La propietària del RestaurantElRacódelPort, RosaMariaSancho, ressalta a l’ACN que, després de les inundacions de fa dos anys, “molts veïns” van avisar els enginyers que el mur de formigó que es va construir “no deixaria sortir l’aigua”. “Però no ens van escoltar, i avui els veïns més propers al barranc hem tornat a prendre mal”, lamenta.

Esta restauradora assegura que abans de la construcció del mur actual “mai havia patit inundacions al local, en quasi 47 anys d'història”. “Nosaltres no som enginyers ni tècnics, però ja vam veure que allò no era correcte”, insisteix, tot apuntant que el mur bloqueja l’aigua provoca el desbordament. Sancho assegura que “si hi hagués una bona sortida, avui no hauria passat res” i insta les administracions a “buscar solucions” per canalitzar l’aigua fins el mar.

Una altra veïna, EmmaSancho, també assenyala la fesomia del barranc de Sant Jaume. Explica que des de les 6 h que ha escoltat l’impacte de la pluja i el so de la tempesta “amb el temor que arribés a passar el mateix que el 2021”.

Al Racó del Port, la seua propietària relata que aquesta matinada ha passat més por que fa dos anys, precisament pel neguit que no es repetissin uns desperfectes que en aquell moment van dur-la a haver de tancar el restaurant quasi sis mesos. “Per sort no ha estat tant important com l’altra vegada, i hi ha hagut molts veïns que m’han vingut a ajudar”, afegeix, expectant a l’avaluació dels danys que preveu fer els propers dies.
 
En un altre restaurant, LaMarinada, la seva propietària lamenta que “és habitual” que se li ompli el local d’aigua quan plou fort. CintaFibla diu que “sembla que cada cop que acaba l’estiu toque assumir inundacions i netejar”, si bé precisa que “ni molt menys” l’afectació ha arribat als nivells del 2021.
 
Arxivat a