Unió de Pagesos demana iniciar la temporada de caça amb les màximes batudes de senglars

El sindicat insta els responsables de les àrees cinegètiques a gestionar de manera sostenible la fauna

Imatge d'una batuda de senglars
Imatge d'una batuda de senglars | ACN
Aguaita.cat
01 de setembre del 2023
Actualitzat a les 10:08h
UniódePagesos demana que s'obri amb normalitat la temporada de caça major, que comença el pròxim diumenge 3 de setembre, davant "la greu situació de danys a l'agricultura de senglars, cabirols i altres espècies". El sindicat exigeix que es puguen dur a terme el nombre màximdebatudes per controlar la sobrepoblació de la faunacinegètica, especialment de senglars, des de l'inici de la temporada i insistix a recordar la "necessitat" de controlar la sobrepoblació d'algunes espècies que afecten a l'agricultura, l'àmbit forestal, i que poden agreujar la transmissió de malalties a la ramaderia i els accidents a les carreteres. Amb tot, el sindicat insta els responsables de les àrees cinegètiques a fer una "gestió sostenible" de la fauna.

En un comunicat, Unió de Pagesos recorda que els titulars d'aquestes àrees són els encarregats també "del control de les poblacions i dels danys que ocasionen". "Per tant, han de fer el possible per controlar aquestes poblacions des de l'inici de la temporada de caça i dur a terme les actuacions necessàries en cas de comunicacions de danys als conreus", insistixen.

Finalment, Unió de Pagesos també demana a l'Administració que, si no es comença la temporada de caça amb normalitat ni es fan actuacions quan hi ha danys, es duguin a terme les actuacions "necessàries" per reduir la sobrepoblació de senglar, cabirol i altres espècies de caça major per evitar els danys als cultius i per prevenir l'entrada de la pesta porcina africana (PPA).