El servei de cens caní a través de l’ADN, a licitació a Amposta

El servei per a dos anys tindrà un cost de poc més de 80.000 euros

Policia Local d'Amposta
Policia Local d'Amposta | Policia Local d'Amposta
Aguaita.cat
11 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:21h
La JuntadeGovernLocal d'Amposta de dilluns 7 d’agost va aprovar la licitació del servei del censcaní a través de l’ADN, primer pas per poder identificar aquells animals i els seus propietaris que deixen les deposicions a la via pública per poder-los sancionar. "Necessitem dotar a la Policia Local d’aquesta eina per poder detectar els infractors de l’ordenança de la via pública", diu l’alcalde, AdamTomàs, que afegeix que el projecte permetrà fer un cens de tots els animals amb el seu ADN, que serà obligatori, i després, amb aquesta base de dades, es podrà identificar els gossos a través de les seves deposicions.

Així, la Junta de Govern Local va aprovar l’expedient de contractació del servei de confecció i manteniment d’un cens genètic dels gossos del mitjançant l’ADN i posterior identificació de les mostres extretes de la via pública. La licitació té un pressupost base de 66.300 euros sense IVA (80.223 € IVA inclòs) per a dos anys de durada de contracte i s’hi poden presentar ofertes fins el 22 d’agost.

Els propietaris dels gossos tindran un període de temps per censar els seus animals de manera voluntària, durant el qual l’Ajuntament es farà càrrec dels costos de censar. S’hauran de dirigir a la xarxa de veterinaris col·laboradors per a la creació del cens. "Tot això també es desenvoluparà amb una ordenança municipal", destaca la regidora de Governació, IrisCastell, "i farem una campanya de difusió perquè tots els propietaris dels gossos la coneguin".