Obre un tercer establiment per degustar musclos i ostres a les muscleres dels Alfacs

L’empresa de rutes en golondrina Creuers delta de l’Ebre posa en servei l’establiment La Ràpita

Imatge de la Nova Musclera 'La Ràpita' per degustar musclos i ostres a la Badia dels Alfacs
Imatge de la Nova Musclera 'La Ràpita' per degustar musclos i ostres a la Badia dels Alfacs | Creuers del Delta
Aguaita.cat
10 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:07h
LaRàpita compta amb una compta amb una terceramuscleravisitable per fer-hi degustacions de musclos i ostres este estiu. 
 
La gestiona la mateixa empresa que fa sortides amb la golondrina de CreuersDeltadel’Ebre i que fa rutes per la badia dels Alfacs i a les dos muscleres fins ara visitables, la de l’Avi Agustí i el Musclàrium, a les quals s’afegix esta tercera, que porta per nom laRàpita
 
La rutadelesMuscleres és una de les preferides al Deltadel’Ebre pel que fa a interès turístic. Permet navegar des del port de La Ràpita fins a les muscleres de la badia en embarcacions i contemplar la badia dels Alfacs, les muscleres, o també fer ruta per la punta de la Banya o les salines de la Trinitat.
 
A les muscleres visitables es pot conèixer el procés de producció dels musclos i ostres i fer-ne una degustació. La musclera de l’Avi Agustí, que produeix musclos i ostres des dels anys 80, és la primera musclera visitable que es va crear al delta de l’Ebre. Naixia d’esta manera, l’any 2005, la ruta de les Muscleres. La Generalitat de Catalunya li va atorgar, l’any 2017, el premi a la millor experiència turística de Catalunya.
 
Musclarium va nèixer el 2014 i s’ha convertit en una de les muscleres més grans del delta de l’Ebre. El seu promotor, Albert Grasa, ha creat un espai modern que convida a la degustació però també al relax i la contemplació.
 
I ara la musclera LaRàpita, la que està més alllunyada de les tres, tot i que ben aprop de l’AviAgustí, s’afegix a l’oferta existent i permet fer degustacions als grups que naveguen a la golondrina però també està oberta als particulars. Segons el seu propietari, Batiste Gilabert, "era un projecte que volíem tirar avant feia temps i la pandèmia va paralitzar". " La nostra intenció és cultivar ostra i musclo per degustar, el producte propi del territori", ressalta Gilabert. Pensa que ampliar l'oferta serà positiu per al municipi i en cap cas competència ja que com més serveis oferiran turísticament més competents seran: "Fa molt anys que em dedico al turisme i totes tres muscleres podem conviure i totes tenen una qualitat indiscutible, jo amb l'empresa de creuers que regento, recomano les tres", afirma. "Acabem d'obrir i va poc a poc però estem segurs de consolidar el nostre projecte", afegix.
 
La musclera la Ràpita també forma part de l’oferta de l’estació Nàutica, i està oberta tots els dies excepte dilluns. La resta de dies surt el vaixell a les 11.30 hores. Fora de l’estiu tenen previst obrir per a grups.