La Xarxa Lila d'Amposta s’amplia als comerços i suma fins a vint-i-un establiments

La campanya ’Amposta amb respecte’ es torna a activar estes Festes Majors

Braçalet identificatiu dels Agents del Punt Lila de les Festes Majors d'Amposta
Braçalet identificatiu dels Agents del Punt Lila de les Festes Majors d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
09 d'agost del 2023
Actualitzat a les 12:10h
Una festa major lliure de violències masclistes i lgbtifòbiques.

És el principal objectiu de la campanya ’Amposta amb respecte’, que des del 2018 impulsa l’Ajuntament d’Amposta en el marc de les Festes Majors i altres esdeveniments lúdics de la ciutat. La regidoria de Drets Socials i de Ciutadania és l’encarregada de coordinar esta acció que, any rere any, va sumant complicitats i que, en paraules de l’alcalde, Adam Tomàs, vol la tolerància zero vers les violències masclistes.

Enguany, com a principal novetat respecte allò iniciat l’any passat, és que la Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències sexuals s’amplia. "L’any passat vam identificar bars i restaurants com a espais segurs en què víctimes de violència masclista podien dirigir-se per a rebre atenció. Ara l’hem ampliat amb comerços amb la voluntat que aquesta Xarxa estigui present duran tot l’any", explica la regidora de l’àrea, Núria Ferré, tot detallant que n’hi ha vint-i-un establiments i que tots han rebut formació per saber què han de fer i quin protocol han de seguir en cas de violències masclistes".

En el marc de les Festes Majors continuaran havent-hi les persones voluntàries identificades amb un braçalet taronja amb les paraules Punt Lila. "Són persones que han rebut formació sobre el protocol d’abordatge a les víctimes de violències masclistes i que estaran repartides per diferents punts de la festa: zona jove, zona del ball i concerts, actes taurins,... perquè tothom qui ho necessiti s’hi pugui dirigir". En total, 15 persones voluntàries faran aquesta tasca.
 
Finalment, l’Ajuntament també instal·larà la carpa del Punt Lila a la zona jove on, amb tres tècniques, hi haurà un punt de prevenció, sensibilització i informació i un espai reservat i tancat per a fer atenció a les persones que puguin patir violències masclistes i lgbtifòbiques.
 

Treball en xarxa

 
La regidora destaca que aquesta atenció no es podria fer sense tot el treball en xarxa amb els diferents agents implicats en la festa: personal accés, empresa de seguretat, personal de barra, Protecció Civil, ambulàncies, Policia Local i Mossos d’Esquadra, entre d’altres. "Aquesta setmana s’ha fet una sessió informativa i formativa i de coordinació per establir el protocol perquè tothom qui estigui a la festa conegui allò que cal fer", diu Ferré.