La inesperada visita d'un teixó pels carrers d'Amposta

L'animal s'ha deixat veure desorientat per la zona del Castell

El teixó a la zona del Castell d'Amposta
El teixó a la zona del Castell d'Amposta | Xarxes
Aguaita.cat
09 d'agost del 2023
Actualitzat a les 19:00h
L'alcalde d'Amposta, AdamTomàs ha compartit la inesperada visita d'un teixó a la vora del Racó del Riu a la zonadelCastelld'Amposta. L'animal estava desorientat i amb la col·laboració dels Agents Rurals i del veïnat d'Amposta ha estat tornada al seu hàbitat natural.

Els veïns han alertat a les autoritats de la presència de l'animal, sorpresos per la inusual visita.






El teixó és una espècie de mamífer de la família dels mustèlids, fàcilment identificable per les bandes fosques del cap. El seu nom científic, Meles meles, li és causat per la seua afició a la mel i a les abelles.

És un animal difícil de veure, ja que surt a la nit.

És omnívor, s’alimenta d'insectes, petits mamífers, rèptils, fruita, arrels, etc. Un excavador de primera, cava amb les potes del davant i expulsa la terra amb les del darrere. Molt sociable, tolera dins el seu cau teixons d’altres famílies i algun altre animal. 

Els teixons viuen en clans, o grups familiars, de fins a una dotzena d’individus que ocupen una teixonera, que pot ser molt gran, amb múltiples entrades i diversos túnels i cambres. La vida a la teixonera està regida per estrictes normes de comportament que tenen l’objectiu de garantir la continuïtat del clan: tots els membres del clan defensen junts el seu territori per a maximitzar la força, però, en canvi, surten a menjar en solitari per a aprofitar tots els recursos, i només una parella dominant es reproduirà evitant excessos de població en un territori.