Mig miler d'espectadors i protagonistes d'honor, com el president Aragonès, en la inauguració d'In-FCTA

El Festival de Cinema de la Terra Alta inicia una setmana de projeccions i tallers i dijous farà la primera 'Zombie Walk'

Un moment de la performance d'inauguració del festival.
Un moment de la performance d'inauguració del festival. | Cedida
Redacció
07 d'agost del 2023
Actualitzat a les 17:11h
Més de mig miler de persones han assistit a la gala d'inauguració del Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, este diumenge a la nit, a Bot. Una performance teatral a l'estil de les comèdies televisives han divertit, emocionat i sorprès als espectadors. Protagonitzada pels actors Jordi Díaz i Marta Ribera i el periodista Xavier Grasset, la representació ha comptat amb sorpreses com l'aparidició del president de la Generalitat, Pere Aragonés, i altres personalitats, a través d'una pantalla gegant. L'In-FCTA s'allargarà fins dissabte a la nit, amb una programació de projeccions, classes magistrals amb guionistes i actors, taules rodones i activitats lúdiques, entre les quals destaca la primera 'Zombie Walk' del festival.

El director d'In-FCTA, l'actor Ivan Massagué ha dirigit també el curtmetratge oficial de la setena edició del festival d'enguany, 'BotTruck', escrit per Sergi Pompermayer i Ivan Massagué, i amb les actuacions d’Agnès Busquets, Carles Francino, Colette Casa, Aniol Gual i figuració local. El film es va projectar este diumenge en la inauguració del certamen, "que agafa textura" i projecció per mèrits propis.

Bot i la comarca també agraïxen que In-FCTA "els pose el mapa i els reforce l'autoestima". "L'art no només ens emociona. Obre barreres, obre mentalitats i crea coneixement, i esta és una de les raons que fan que el festival tinga un impacte sobre el nostre poble", va agrair l'alcaldessa Núria Mulet.

Terror i zombies

In-FCTA fa enguany un homenatge Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, i ha organitzat la primera 'Zombie Walk', dijous pels carrers de Bot, seu del certamen. En aquella jornada es projectarà 'The Newt Congress', de Matthias Sahli i Immanuek Esser, millor curtmetratge en la Secció Oficial a Competició de Sitges (patrocinat per Fotogramas) i la pel·lícula de culte 'Orphan', del director català establert a Hollywood, Jaume Collet-Serra.

El festival també compta amb un jurat de luxe per al concurs de curtmetratges format pels actors Carlos Cuevas, Laia Manzanares, Nausicaa Bonnín i Melani Olivares. La gala de cloenda es farà dissabte.