Vint-i-un municipis de les Terres de l'Ebre estan en risc extrem d'incendi forestal este divendres

Es suma la mesura de limitar l’entrada a les muntanyes de Tivissa-Vandellós

Mossos i Agents Rurals fent control de pas a la pujada a Mont Caro, al Port de Tortosa i Roquetes, per l'activació de nivell 3 del Pla Alfa
Mossos i Agents Rurals fent control de pas a la pujada a Mont Caro, al Port de Tortosa i Roquetes, per l'activació de nivell 3 del Pla Alfa | Anna Ferràs
Aguaita.cat
04 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:57h
Vint-i-un municipis de les Terres de l’Ebre es troben avui en nivell extrem d’incendis forestals, segons el mapa diari que elaboren els Agents Rurals. Un risc que es correspon al nivell 3 de l’anomenat Pla Alfa, el més alt, i que comporta la suspensió de totes les activitats de risc, amb algunes excepcions d’activitats essencials, com per exemple les agrícoles, que estan regulades.

Concretament en el cas del Montsià els municipis en nivell 3 són la Sénia i Mas de Barberans; al Baix Ebre, Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, El Perelló, L'Ametlla de Mar, Paüls, Roquetes, Tivenys, Tortosa i Xerta. A la Ribera d'Ebre les poblacions amb risc són Ginestar, Miravet, Rasquera i Tivissa. 
Per últim hi ha la Terra Alta amb Arnes, Bot, El Pinell de Brai, Horta de Sant Joan, Prat de Comte.

 
 
Algunes de les activitats prohibides són: fer qualsevol tipus de foc, fumar en terreny forestal, l'acampada lliure, les falles o torxes, l’ús de bufadors i radials, els globus i també caçar. Durant el nivell 3, es poden restringir els accessos als espais naturals amb l'objectiu disminuir el risc que es produïsca un incendi i protegir les persones evitant que estiguen en un espai natural en cas de declarar-se un foc.També es poden dictar mesures extraordinàries com ara la restricció d'activitats de lleure, la circulació motoritzada o l’obra pública.
 
A les Terres de l’Ebre estan tancats els accessos al massís del Port i a la Serra de Cardó-Boix.
 
Pel que fa a les restriccions als accessos d’espais naturals de les Terres de l’Ebre, este dijous es va limitar l’entrada als Ports i la serra de Cardó-Boix i este divendres també s’ha aplicat la mesura a les muntanyes de Tivissa-Vandellós.
 
Les condicions meteorològiques vent de mestral, que bufa amb intensitat i pot arribar als 90 km/h és el gran factor de risc.