L'Associació de Majorettes de Vilalba dels Arcs celebra el cinquanté aniversari este dissabte

Es farà una gran desfilada amb majorettes de totes les edats per representar la història de l'entitat

 Tota la formació a Bot, el febrer de 1975, on van actuar per les festes de Sant Blai
Tota la formació a Bot, el febrer de 1975, on van actuar per les festes de Sant Blai | Cedida
Aguaita.cat
28 de juliol del 2023
Actualitzat a la 13:30h
L’AssociaciódeMajorettes de VilalbadelsArcs celebra dissabte el cinquantéaniversari de l’entitat amb un acte festiu en homenatge a les fundadores i una gran desfilada de totes les majorettes que han format part de l’entitat, i amb una exposició fotogràfica que repassa la història de l'entitat.
 
Dissabte29dejuliol, a les 11.30 s'inaugura  l’exposició “Les Majorettes, història viva de Vilalba” a la Confraria de la Mare de Déu de Gràcia de Vilalba dels Arcs, amb un centenar de fotografies d’entre 1973 i l’any 2022 d’assajos i actuacions com la que van fer a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona el setembre de 1976, una de les més importants i recordades.
 
A les 18 h concentració a la plaça del poble de 150 majorettes, 33 majorettes formen part de l’associació actualment  i un centenar en van formar part en el passat.
 
Una de les curiositats de la desfilada és que trobem des de xiquetes fins a dones, majorettes de Vilalba que actualment superen els 70 anys.
 
Les majorettes i  la BandadeCornetesTambors de Vilalba que enguany complix quaranta-cinc anys, començaran la desfilada pel carrer Major fins a la sala d'actes de Casal Rossinyol on a les 19.00 h hi haurà l’acte oficial on es retrà homenatge a les fundadores de l’associació, així com a les primeres capitanes i abanderades.
 
Distribuïdes en sis grups d’edat, les majorettes actuaran amb diferents coreografies que reflexen les tendències i l'evolució d'estos 50 anys de l'entitat.
 
 
L’Associació de Majorettes de Vilalba dels Arcs va nàixer el 18 d'abril de 1973.

Actualment, hi ha 33 integrants, d’entre 6 i 23 anys.

Tot va sorgir arran d'una campanya contra la fam que es va organitzar al municipi un any abans on hi van actuar una quinzena de xiquetes. L'acte va agradar tant, que l'any següent es va constituir l'entitat amb vint-i-sis majorettes.
 
Actualment és l’única associació de Majorettes que queda a les Terres de l’Ebre.
 

El 18 d'abril de 1973, primera actuació a la plaça de la Vila de Vilalba dels arcs Foto: Cedida