El SEPRONA i la Policia Local localitzen un taller mecànic clandestí a Tortosa

Seprona i policia local tramiten deu denúncies administratives per infraccions de residus o seguretat industrial

Taller clandestí denunciat a Tortosa
Taller clandestí denunciat a Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
19 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:32h
Una patrulla del SEPRONA, en coordinació amb la PoliciaLocaldeTortosa va localitzar en una finca de la capital de la comarca del Baix Ebre, un tallerclandestíirregular.

Es va poder constatar l'existència d'una activitat comercial il·legal dedicada a la reparació i manteniment de vehicles excercida per un veí de Tortosa.
 
L'establiment, no es trobava donat d'alta, ni amb cap llicència, autorització o documentació administrativa. Emmagatzemava diversos vehicles en fase de reparació i diferents residus contaminants com oli de motor usat, bateries, pneumàtics, ferralla, etc. Hi havia nombrosos recanvis i eines relacionades amb l'activitat de reparació i manteniment de vehicles a motor.
 
Els residus, abocaments i ferralla són elements, que tenen la qualificació de perillosos i han de rebre un tractament específic per al seu emmagatzematge, havent de realitzar la seua retirada un gestor autoritzat, pel seu alt grau de contaminació per al medi ambient.
 
Arran de la inspecció, la Policia Local de Tortosa i el SEPRONA, van confeccionar deu denúncies per infraccions administratives relacionades amb l'obertura i funcionament de tallers de reparació de vehicles, les sancions de multa dels quals poden arribar fins a 300.000 euros, per tractar-se de residus perillosos. Estes actes van ser trameses a l' Ajuntament de Tortosa, la Delegació Provincial de Vicepresidència i Territori, així com d' Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.