Junts avisa que «el Delta de l'Ebre no pot sobreviure de les molles del govern espanyol»

El cap de llista per Tarragona denuncia la "deixadesa i abandonament" per part de l'Estat

La candidata de Junts, Míriam Nogueras, i els números 1 i 2 per Tarragona, Josep Maria Cruset i Irene Negre, en una roda de premsa a Deltebre
La candidata de Junts, Míriam Nogueras, i els números 1 i 2 per Tarragona, Josep Maria Cruset i Irene Negre, en una roda de premsa a Deltebre | Marta Vidal
Aguaita.cat
10 de juliol del 2023
Actualitzat a les 14:01h
La campanya de JuntsperCatalunya ha fet parada este dilluns al Delta de l'Ebre, des d'on han denunciat la inacció de l'Estat per a frenar la regressió d'este espai de la biosfera. La candidata a les eleccionsespanyoles del 23-J, MíriamNogueras, ha advertit que "el Delta no pot sobreviure de les molles del govern espanyol", que és qui té les competències sobre el litoral i de qui depenen les actuacions. En este sentit, Nogueras ha carregat contra l'actitud del PSOE: "Ha dit que no a totes les propostes que han arribat del territori i, en canvi, ha dit que sí a les grans elèctriques espanyoles". En la mateixa línia, el cap de llista per Tarragona, JosepMariaCruset, ha denunciat la "deixadesa i abandonament" per part de l'Estat.
 
En una roda de premsa des del RestaurantVascos, símbol de la resistència ebrenca contra la regressió del Delta, la candidata de Junts ha recordat que les competències sobre el litoral són del govern espanyol, que "no fa ni deixa fer". Nogueras li ha reclamat que "es pose les piles" i "execute el que marca el pla del Delta", que és "on hi ha consens". I ha criticat els socialistes per "compensar amb més de 1.300 milions d'euros a les grans elèctriques espanyoles" mentre rebutja totes les propostes de Junts per frenar la regressió del Delta.
 
En els mateixos termes s'ha expressat el cap de llista de Junts per Tarragona, Josep Maria Cruset, que ha lamentat que "el Delta de l'Ebre és la màxima expressió de la deixadesa i l'abandonament del govern espanyol". Segons Cruset, ha "permès allò inaudit, com és la pèrdua de metres quadrats del seu territori". És per això que ha reclamat que "es deixi de paraules i s'executi el pla de protecció del Delta". I ha alertat: "A la gent de les Terres de l'Ebre ja no li queda més temps per esperar solucions".
 
També ha intervingut la diputada al Parlament i número dos per la demarcació de Tarragona, Irene Negre, que ha fet una crida per "sobreviure i no ser els primers refugiats climàtics d'Europa".