Així ha començat la campanya electoral a les Terres de l'Ebre

Irene Negre: “El vot a Junts el 23-J valdrà per tres: per defensar les Terres de l’Ebre, Catalunya i la democràcia”

Enganxada de cartells que marquen l'inici de campanya electoral de Junts a les Terres de l'Ebre  de cara a les properes eleccions espanyoles del 23 de juliol
Enganxada de cartells que marquen l'inici de campanya electoral de Junts a les Terres de l'Ebre de cara a les properes eleccions espanyoles del 23 de juliol | Cedida
Aguaita.cat
07 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:02h
La candidataebrenca al Congrés per Junts, IreneNegre ha declarat en este inici de campanyaelectoral que : “El vot a Junts el 23-J valdrà per tres: per defensar les Terres de l’Ebre, Catalunya i la democràcia”.

La candidata assenyala que “hem de dir prou a un estat espanyol que va en contra del nostre progrés, del nostre benestar i la nostra llibertat”
 
La número 2 de llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Irene Negre, ha iniciat la campany enganxada a per a les eleccions del 23 de juliol amb la tradicional enganxadadecartell a la plaça de l’AjuntamentdeTortosa, acompanyada de membres de la candidatura, regidors i afiliats del partit.
 
Negre ha reivindicat que “el vot a Junts valdrà per tres: per defensar les Terres de l’Ebre, Catalunya i la democràcia” i ha avisat que, en aquestes eleccions, “les nostres comarques i el país s’hi juguen molt”. D’acord amb l’eslògan de campanya, ha remarcat que, el 23 de juliol, “hem de dir que ja n’hi ha prou”. “Hem de dir prou a un estat espanyol, que estigui governat pel PSOE o pel PP, va en contra del nostre progrés, el nostre benestar i la nostra llibertat”, ha indicat a través de diversos exemples. La candidata ebrenca ha citat el dèficit fiscal, l’incompliment sistemàtic d’inversions, els atacs constants contra la llengua catalana o la repressió per impedir que Catalunya exercisca el dret a l’autodeterminació.
 
En este sentit, Negre ha considerat que “l’Estat espanyol mai s’absté contra Catalunya”. Per això, ha demanat que “cap ciutadà de les Terres de l’Ebre es quede a casa el 23 de juliol. Si guanya Espanya, perdrà Catalunya”, ha afirmat en declaracions als mitjans de comunicació.
 
Així mateix, la candidata ha explicat que Junts afronta esta campanya “amb la millor actitud, amb tota la força i amb tota la determinació”, tot i ser unes eleccions convocades per sorpresa, en ple estiu i poc després dels comicis als ajuntaments. “Sortim a guanyar les eleccions del 23 de juliol, com vam fer en les eleccions municipals del 28 de maig. Sortim a guanyar el futur de les Terres de l’Ebre i del país”, ha sentenciat.

Els candidats ebrencs d’EsquerraRepublicana al Congrés de Diputats, NormaPujol; i al Senat, JordiGaseni; han fet la penjada del cartell electoral amb una crida perquè el 23 de juliol la gent “defense Catalunya i defense les Terres de l’Ebre”. 
 
Pujol ha manifestat que “per a Esquerra Republicana, defensar Catalunya, és defensar les Terres de l’Ebre i els interessos de la gent de les quatre comarques, la nostra cultura, la nostra llengua, el riu, el Delta, els drets socials i els valors més essencials; i també, la independència del nostre país”. 
 
La candidata ha recordat la situació política que es viu al País Valencià i les Illes Balears, i l’amenaça que representa un possible govern de PP i VOX en la retallada de drets i llibertats. “Esquerra Republicana ens presentem per defensar Catalunya, per ser un baluard antifeixista i per defensar els drets individuals i col·lectius, com hem fet durant en els 92 anys de la nostra història com a partit”. 
 
Tot seguit ha reivindicat “poder continuar sent la veu republicana de les Terres de l’Ebre al Congrés de Diputats”, a la vegada, que deixat clar que “Esquerra Republicana és el vot útil per defensar Catalunya, defensar les Terres de l’Ebre, i perquè els drets de les persones i els drets nacionals puguin continuar avançant. És important el 23 de juliol omplir les urnes de vots d’esperança defensant les Terres de l’Ebre i defensant Catalunya”. Ha reblat. 
 
Jordi Gaseni, cap de llista al Senat per la demarcació de Tarragona, ha recordat que “les Terres de l’Ebre pateixen unes problemàtiques i mancances històriques per part dels governs espanyols”. 
 
És per això que “Esquerra Republicana, anem, una vegada més, amb tota la força i amb totes les ganes a Madrid per revertir aquesta situació”. En aquest sentit, ha afirmat que “defensar Catalunya és defensar el riu i el Delta de l’amenaça dels transvasaments que planteja l’extremadreta; és defensar que s’aturin els Euromed i que els trens regionals donin un servei de qualitat i siguin puntuals; és defensar el sector de la mar i de la pagesia catalana; és defensar l’actualització dels Plans d’Emergència Nuclear, i és defensar la construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, del tercer carril de l’AP-7 i una nova sortida al Montsià, entre moltes altres coses”. 
 
Fet este apunt de problemàtiques no resoltes encara, Jordi Gaseni ha finalitzat la seva intervenció demanant a la gent de l’Ebre, “que el 23 de juliol quan vagin a votar recordin qui sempre ha defensat, i continuarà defensant, amb força les Terres de l’Ebre i Catalunya, a Madrid”...
 

Penjada de cartells d' ERC EBRE per a les eleccions espanyoles del 23 de juliol Foto: Cedida


MovemTerresdel'Ebre i Sumar-EnComúPodem han convocat una roda de premsa dimarts 11 de juliol a les 18:45h al Parc Municipal Teodor Gonzàlez per explicar els principals eixos de campanya de la formació.
 
Ho farà EvaAmposta, número 3 de la llista de Sumar a Tarragona, acompanyada pel cap de llista per Tarragona Félix Alonso, Aina Vidal cap de llista per Barcelona, Jéssica Albiach presidenta del grup parlamentari d'En Comú Podem i Jordi Jordan alcalde de Tortosa.
 
Posteriorment i al mateix lloc, a les 19h celebraran un acte de campanya on hi conviden a tota la ciutadania.

Eva Amposta, candidata ebrenca de SUMAR-ECP al Congrés, inicia la campanya reivindicant els interessos de les Terres de l’Ebre en un inici penjada de cartells de la formació a Tarragona.

La coordinadora de Movem Terres de l’Ebre fa també un crit a la mobilització en unes eleccions que han de decidir el rumb d’Espanya i Catalunya en els propers anys
 
 
Eva Amposta, l’escollida per representar les Terres de l’Ebre a les llistes de SUMAR – En Comú Podem per a les properes eleccions generals al Congrés del 23 de juliol, reivindica el territori i afirma que es presenta “per portar la veu de les Terres de l’Ebre a Madrid”.
 
La coordinadora de Movem Terres de l’Ebre inicia la campanya de les generals deixant clar que “les properes eleccions no van només d’aturar a la dreta, sinó de quin model de país volem, per això és tan important que ens hi impliquem, perquè estem decidint el projecte de país a desenvolupar durant els propers anys que marcarà les nostres polítiques municipals i territorials”.
 
Amposta, coordinadora territorial de Movem Terres de l’Ebre i alcaldessa del Pinell de Brai durant l’anterior mandat, ocuparà el número tres de la llista per Tarragona. El cap de llista és Fèlix Alonso, ex-alcalde d’Altafulla i també diputat d’ECP al Congrés entre el 2015 i 2019. El número dos l’ocupa la tarragonina Laura Quiñones. La llista la tanca de forma simbòlica la històrica regidora d’ICV a l’ajuntament de Tarragona i exdiputada al Parlament, Dolors Comas.
 
La llista de la circumscripció de Barcelona l’encapçala Aina Vidal, una candidata amb la que SUMAR – En Comú Podem reivindica la defensa dels drets laborals, la necessària millora salarial davant la inflació i el blindatge de les pensions.
 
Quan a les reivindicacions de territori que EvaAmposta ha volgut situar al centre del debat, hi destaquen tres eixos principals: la protecció del Delta de l'Ebre, el repte de la transició ecològica, la implementació justa i democràtica de les energies renovables, lluny de la massificació eòlica i l'espoli de terres, i per últim, el repte demogràfic, el despoblament i l’equitat territorial, així com la millora de d'infraestructures i serveis per a les Terres de l'Ebre i el conjunt de la província, el ferroviari i la millora d’infraestructura en carreteres.
 
En este sentit, Amposta també ha volgut remarcar que portaran al Congrés la defensa d'una pagesia digna, amb una llei que prohibeixi explícitament vendre els productes per sota del seu cost de producció, i afegeixi valor al producte de qualitat i proximitat
 
En clau territorial, Amposta avala les declaracions d’Alonso que “demana recuperar la potencialitat del Sud de Catalunya” i ha afegit que “no podem deixar que els interessos de les Terres de l’Ebre es decideixin fora del territori, hem estat sempre menystinguts per part de tots els governs, tant el central com l’autonòmic, necessitem ser nosaltres els que decidim quines iniciatives ens han d’aportar més oportunitats i treballar des de totes les administracions per fer-les realitat”.
 

Inici de la campanya de Movem-Sumar-En Comú Podem a la Rambla de Tarragona Foto: Cedida