Dos agents ambientals i un agent de neteja s’incorporen a la platja de l’Eucaliptus durant l’estiu

Fins el 15 de setembre, seran els encarregats d’informar a la ciutadania dels usos de la platja i controlar el seu compliment, a més de mantenir la platja neta

Platja dels Eucaliptus
Platja dels Eucaliptus | Amposta Turisme
Aguaita.cat
30 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:53h
Dimarts 4 de juliol està previst que s’incorporen a treballar a la platjadel’Eucaliptus dos agentsambientals i un agentdeneteja, contractats a través de l’empresa pública AmpostaServeisMunicipals (Amsermu), que seran els encarregats d’informar a la ciutadania dels correctes usos de la platja i controlar el seu compliment, a més de mantenir la platja neta.

L’ús d’este espai natural està regulat per l’ordenança aprovada el 2021 i que prohibixl’estacionament i circulaciódevehicles a la platja, llevat els destinats a neteja, manteniment i vigilància. Els vehicles s’han d’estacionar a les zones delimitades per esta finalitat. Tampoc es pot fer acampadanipernoctar-hi, tampoc ferfoc. L’ordenança també regula la pescarecreativa, que durant la temporada de bany quedarà limitada de 20h a 8h a les zones determinades al bany, i durant les 24 hores de dia, a les zones fixades dins al Pla d’usos per a aquesta finalitat.

Quant als animalsdomèstics, el reglament també limita la presència a la platja del 15 de juny al 15 de setembre a la zona delimitada per a ells. Es tracta d’una àrea de 300 metres lineals i un total de  22.500m2 i es troba just a la meitat de la platja. A les dues entrades de la platja hi veureu el plànol d’ubicació.

Tanmateix, l’ordenança també inclou que els propietaris hauran de recollir-ne els excrements i hauran d’anar lligats, tal i com indica el Parc Natural. En el cas dels gossos-pigall, sempre que vagin acompanyats i lligats pel seu titular, es permetrà l’accés a tota la platja tot l’any.

Per la seua banda, l’agent de neteja seguirà utilitzant un sistema de neteja manual, sense maquinària, com des de fa dos anys, per protegir l’espai natural i que ha permès que torni a créixer vegetació.

UninformadoralPobleNou
 
Dimarts també s’incorporarà, a través de l’empresa pública, un informador que s’ubicarà al Poble Nou del Delta per tal de donar informació turística a tots els visitants que s’acosten a aquest nucli de població.