El nou govern de La Ràpita trenca l’acord amb l’Eufònic i el festival marxa del municipi

L'esdeveniment, guardonat amb Premi Nacional de Cultura no fa ni un mes, cancel·la una trentena d'activitats i en reubica altres

Eufònic 2021
Eufònic 2021 | Cedides Eufònic i Aguaita.cat
Redacció
27 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:27h
El festival Eufònic ha denunciat este dimarts que el nou equip de govern de l'Ajuntament de La Ràpita ha trencat l’acord amb el certamen i que això fa “impossible la seua realització" al municipi. L'organització del festival ha lamentat que la decisió, presa pel nou alcalde, Javier Reverté, de “forma unilateral i sense possibilitat d'una mediació, obliga a cancel·lar una trentena d'activitats al poble”, segons exposen. Tot i això, Eufònic manté el seu programa a les localitats d’Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona i reubica en estes poblacions algunes de les actuacions originàriament programades a la Ràpita. No fa ni un mes que l’Eufònic va ser distingit amb el Premi Nacional de Cultura 2023.

Eufònic ha explicat que es veu obligat a reestructurar l’edició d’enguany després que el nou consistori de l’Ajuntament de La Ràpita, sorgit de les eleccions del 28 de maig, haja retirat el seu suport econòmic i la col·laboració logística en espais, “fent inviable dur a terme les activitats programades a la població”. 

El festival considera que la retirada de l’acord per part del nou consistori de l’Ajuntament rapitenc, pel que fa a la important ajuda de la brigada municipal i a la cessió dels espais, així com l’aportació econòmica -tot i ser d’un 7% del pressupost global del festival- fa “impossible la realització d’Eufònic a la població”.

Dels 170.000 euros de pressupost global del festival, el 65% es destinava a activitats que es duien a terme a La Ràpita, on enguany s’havien de fer 25 concerts i performances, repartits en nou espais de la població, a més de vuit instal·lacions artístiques, algunes d'elles creades expressament per a l'espai públic, i un nou projecte expositiu amb sis artistes digitals. “Totes estes activitats queden suspeses davant la impossibilitat de reubicació”, i l’organització del festival ja treballa en l’edició del 2024, mantenint converses amb altres municipis de les Terres de l’Ebre, per organitzar el festival en un nou format i localitzacions.