Roquetes acull l'acte institucional de commemoració del Dia de l’Alliberament LGBTI+

Les Terres de l’Ebre reivindiquen “el dret de les persones a ser com són”

Un moment de l'acte institucional a Roquetes.
Un moment de l'acte institucional a Roquetes. | Cedida
Redacció
27 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:41h

El Govern territorial de les Terres de l’Ebre ha celebrat este dilluns des de Roquetes l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+, que es commemora el 28 de juny. Amb el títol ‘L'orgull que ens fa créixer’, el departament d’Igualtat i Feminismes reivindica a la campanya d’enguany “el dret de les persones a ser com són i a poder viure la seua identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències”.

La jornada es va iniciar amb espais i activitats simultànies oberts a tothom: pintada d’un mural commemoratiu, conta-contes, jocs tradicionals, explicació del recurs pedagògic ‘La maleta lila’, un espai de ‘photocall’ i estands informatius. L’acte institucional, conduït pel comunicador Roger Font, es va iniciar amb la hissada de la bandera LGBTI+ i la lectura del manifest, a càrrec d’una representació d’entitats LGBTI+ del territori. La periodista Anna Zaera i l’activista Ramiro Marocchi van protagonitzar un col·loqui entorn de l’escenificació verbal del procés de “sortir de l’armari” i els espais que atenen les necessitats del col·lectiu.

“Davant els discursos d’odi i populistes i una extrema dreta que ja està al capdavant d’algunes institucions, són importantíssims actes com el d’avui, on fem molta pedagogia. Cadascun de nosaltres hem de ser responsables de garantir els drets dels qui tenim al nostre costat, amb un compromís individual, però també col·lectiu”, assegura el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez.

El director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa Cantons, va posar èmfasi en la transformació de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI), que han multiplicat els seus recursos per sis, i la capil·laritat territorial d’esta xarxa: “La ciutadania ha de tenir igualtat d’oportunitats visca on visqca. Per això des de fa anys anem desplegant els SAI, que acompanyen, faciliten els processos de denúncia i també ajuden a desplegar polítiques LGBTI+, a més de crear aliança entre institucions, entitats i societat civil”, va afirmar. En esta línia, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño, va destacar la importància de visibilitzar i valorar el dret de les persones del col·lectiu LGBTI+ a “expressar-se i ser tal com són”: “Volem interpel·lar al conjunt de la societat perquè els drets de les persones estan per damunt de tot, són drets humans”.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia Maigi, va agrair la celebració de l’acte al municipi. “Roquetes apostem clarament per la defensa del col·lectiu LGBTI+, actes com el d’avui ens ajuden a reivindicar i defensar este col·lectiu, que té tot el nostre suport”, va assegurar.

L’acte va comptar amb l’actuació musical de la discjòquei PD Onea.