La Guàrdia Civil denuncia 14 persones per infraccions de pesca a l’embassament de Riba-roja d’Ebre

En l'operatiu de control es van confiscar dos xarxes de pesca i una barca inflable

Una de les xarxes confiscades pels agents de la Guàrdia Civil.
Una de les xarxes confiscades pels agents de la Guàrdia Civil. | Cedida
Redacció
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:54h
El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona va fer el passat cap de setmana una acció de patrullatge específic a l’embassament de Riba-roja d’Ebre per al control de les activitats de pesca i ús responsable del domini públic hidràulic. En el decurs d’esta vigilància va detectar 24 infraccions relacionades amb la pesca i la normativa sobre acampades, i va denunciar 14 persones, a més de confiscar dos xarxes de pesca i una barca inflable.

Les infraccions detectades estan relacionades amb la manca de permisos de vedat i llicències de pesca continental i per la utilització de plom en les arts per a la pesca, prohibit en aigües continentals de Catalunya des de la temporada passada.

També es van detectar infraccions per mantenir amb vida espècies exòtiques invasores després de la seua captura i utilitzar-les com a esquer, per ús de més de dos canyes per pescador o per la utilització de xarxes tipus tresmall, un art prohibit per a esta mena de pesca.
Les infraccions van ser remeses als Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural als Terres d l’Ebre i les arts intervingudes van quedar a la disposició dels serveis territorials.

La Guàrdia Civil també ha volgut destacar que en esta acció van poder fer controls sobre nombrosos aficionats a l'esport de la pesca i que la gran majoria practicaven la seua afició amb total respecte a la normativa existent i al medi natural.

Es recorda que qualsevol mal o afectació al medi ambient o a la fauna, pot ser posat en coneixement del SEPRONA, a la Guàrdia Civil a través del 062.