Esquerra i el PSC rubriquen el pacte de govern al consell comarcal del Baix Ebre

Els republicans mantindran la presidència de l'ens i els socialistes tindran les vicepresidències primera i tercera

El republicà Enric Adell i el socialista Manel de la Vega.
El republicà Enric Adell i el socialista Manel de la Vega. | Cedida
Redacció
14 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:49h
Ahir a la tarda es va donar el vistiplau a l’Acord de governabilitat del Consell Comarcal del Baix Ebre pel mandat 2023-2027, i que subscriuran els 10 consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya i els 5 del Partit dels Socialistes de Catalunya.

L’acord inclou els eixos programàtics de l’acció de govern i l’àmbit organitzatiu de la institució. Així, la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre correspondrà a Esquerra Republicana de Catalunya durant tota la legislatura, mentre que la vicepresidència primera i tercera serà per al Partit dels Socialistes de Catalunya. Les vicepresidències segona, quarta, cinquena i sisena també seran assumides per Esquerra Republicana de Catalunya.

Segons el comunicat que ha difòs este matí Esquerra "este pacte vol contribuir a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes del Baix Ebre; i fer del diàleg i la participació els principals pilars de l’acció de govern. Seran temes d’especial atenció la dinamització econòmica de la comarca i revertir el despoblament que estan patint alguns dels seus pobles. A més, de la gestió ambiental i el foment de la sostenibilitat i del turisme".