Les obres del nou Hospital de les Terres de l'Ebre haurien de començar abans que acabe 2024

La Plataforma per un Nou Hospital elabora un cronograma propi, ja que Salut no està complint els terminis per construir un nou Hospital de referència a les Terres de l'Ebre

La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l'Ebre caminant cap als terrenys on hi ha previst construir l'hospital
La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l'Ebre caminant cap als terrenys on hi ha previst construir l'hospital | Cedida
Aguaita.cat
08 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:29h
La PlataformaperunNouHospital a les Terresdel'Ebre ha ofert una roda de premsa per explicar als mitjans de comunicació ebrencs en quin punt es troba el compromís per construir un nou hospitaldereferència per a les quatre comarques a Tortosa.

En primer lloc la Plataforma explica que s'ha entrevistat amb el rector de la URV, el perellonenc Josep Pallarès per demanar que el nouhospital siga universitari i que s'ha produït bona sintonia entre la universitat i la plataforma.

En referència a les obres de remodelació del “Verge de la Cinta”, segons explica un dels portaveus de la Plataforma, Sisco Lahosa, "Hem fet dos escrits adreçats a l’Ajuntament i al Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre". El primer escrit tracta la llicència d’obres del pàrquingprovisional (Escalèxtric) al fossar de l'hospital. Expliquen al DepartamentdeCultura que l'espai pel seu valor patrimonial com a part de les muralles de Tortosa mereix una especial protecció de l’entorn ( muralles i espai declarat BCIN).

"No hem rebut cap resposta ni contestació oficial, tot i que entenem – segons ens diuen els nostres advocats- és preceptiu fer-ho. I, a més, s’hi van comprometre a través d’un escrit adreçat al president en data 29 de març", explica Lahosa a l'Aguaita.cat.

"Les obresderehabilitació –pàrquing provisional- encara no han començat, estem a 7 de juny i tenien data d’inici en el passat mes de març", recalca el portaveu de la Plataforma per un Nou Hospital.

En referència a la construcció nou hospital afirma que "Més enllà de les bones paraules, la Plataforma ha demanat reiteradament –al conseller i al Departament de Salut a les Terres de l’Ebre- un cronograma, una planificació que faça creïble les bones paraules". "No hem tingut resposta i, per això nosaltres hem presentat la nostra proposta programàtica, el nostre cronograma, que hem fet arribar a l’Ajuntament de Tortosa i al Departament de Salut" expliquen.

També han fet saber que Salut encara no ha donat llum verda als terrenys que l’Ajuntament ha cedit per la construcció del nou hospital, al pla parcial Camí de Roquetes, ja que segons diuen es un terrenyinundable i han demanat un informe a la ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE) abans de començar les obres del nou Hospital. La plataforma s'ha posat en contacte amb la CHE i els han dit que allí no hi consta cap consulta ni informe sobre estos terrenys, sol per fer-hi cases.

"Pensem que el Departament de Salut allarga els tempos i cal que tota la ciutadania fem pressió perquè està vegada complisquen amb el compromís de construir un nou hospital", afirmen. Temen que torne a passar com l'any 2008 i tot es quede amb un cartell d'Hospital en construcció i uns terrenys perduts.

També pensen que si els terrenys que ha adquirit l’Ajuntament de Tortosa són inundables també ho serien els del CAP de Roquetes i hi ha prevista una ampliació.

"Partim del compromís del Parlament i de la data acordada per la Comissió de Salut del mateix Parlament: abans de concloure el 2024 s’han d’iniciar les obres".
 

Resolució del Parlament de Catalunya en referència a la construcció d'un nou hospital a les Terres de l'Ebre Foto: Cedida


El proper 22 de juny la Plataforma es reunirà amb Ingrid Roca, del Departament de Salut de les Terres de l'Ebre per valorar com estan els terminis i el compromís per construir un nou hospital.
 

Cronograma de la Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l'Ebre Foto: Cedida


El nou hospital hauria d'estar acabat abans de 2027. Per tot plegat i veient que Salut no els dona un cronograma amb els passos a seguir fins esta data, la plataforma ha fet el seu propi cronograma per anar veient si les administracions fan l'hospital en els terminis establerts.