La rehabilitació de la muralla de Tortosa, proposta guanyadora dels pressupostos participatius

Els pressupostos participatius de Tortosa escullen quatre propostes relacionades amb el patrimoni i l'activitat social

Conjunt emmurallat de Tortosa
Conjunt emmurallat de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:11h
Els pressupostosparticipatius de Tortosa destinaran els 250.000 euros a quatre actuacions, repartides entre el nucliurbà i els pobles dels Reguers i de Vinallop. La ciutadania ha triat com a guanyadora, amb un ampli suport, la rehabilitació d'un noutram del conjuntemmurallat de Tortosa. Ha sigut una opció votada per 347 persones: el 8% del total de vots efectuats. D'esta manera, l'actuació es reserva la totalitat dels recursos disponibles en l'àmbit del nucli urbà, amb 210.000 euros d'inversió.

Pel que fa al poble dels Reguers, les votacions han definit dos actuacions: la més votada ha sigut l'adquisició d'elementsd'entrenament per al gimnàs, amb 70 vots i un pressupost de 16.000 euros. En segon lloc ha quedat l'adquisiciódetaules per als actesorganitzatsalpoble, amb 46 vots i amb un cost de 4.000 euros, que completa els 20.000 euros disponibles per al poble.

Finalment, a Vinallop l'opció més votada ha sigut la instal·lació de xarxesprotectores al campdefutbol del parcHilariArasa, amb 61 vots. Una actuació valorada en 20.000 euros.

La resta de pobles del municipi (Jesús, Bítem i Campredó), en tractar-se d'EMD, queden al marge dels pressupostos participatius ja que tenen la capacitat per plantejar els mecanismes propis de decisió de les actuacions.

L'alcaldessadeTortosa en funcions, MeritxellRoigé, i el tinent d'alcalde de Participació Ciutadana en funcions, Fernando Saporta, han agraït la participació de la ciutadania que ha dipositat el seu vot per tal d'expressar la seua opinió, i que s'han implicat en la presa de decisions a la ciutat.

Enguany, els pressupostos participatius de Tortosa han mantingut pràcticament la mateixa participació (-0,7%), després que l'any anterior es produís un important increment, del 30,5%. El vot telemàtic segueix sent l'opció majoritària, amb sis de cada deu persones utilitzant el vot a través de la web.
 
Per segon any, l'Ajuntament de Tortosa ha incrementat l'aportació als pressupostos participatius, destinant 250.000 euros dels pressupostos municipals per tal que la ciutadania puga escollir directament quines inversions volen prioritzar durant el següent exercici pressupostari.