1 de 10
JUDICIAL

Quatre persones, una d'elles ebrenca, a judici a Tarragona per les protestes post-sentència

Alerta Solidària ha convocat una concentració de suport aquest dilluns

Imatge d'arxiu de les protestes post-sentència a Tarragona. | Jonathan Oca
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 2 de juny de 2023 a les 09:27 |
Quatre manifestants a Tarragona durant les protestes post-sentència seran jutjats aquest proper dilluns. L'organització antirrepressiva Alerta Solidària ha convocat una concentració una hora abans del judici per donar suport a aquests veïns del Priorat, Tarragona i Tortosa, acusats d'atemptat, lesions i danys, amb penes que oscil·len entre l'any i l'any i mig de presó.

Rere l'acusació hi ha la Generalitat i la fiscalia, amb una causa que havia arribat a investigar 18 persones i que n'havia detingut 4 entre gener i febrer de 2020. Tot plegat s'ha anat desinflant, ja que en la majoria dels casos hi ha hagut arxivament, mentre que també s'han retirat de l'acusació una entitat bancària, l'advocacia de l'Estat i un sindicat policial. Arnau Martí, un dels que haurà de declarar dilluns i que de fet ha estat escollit regidor de la CUP a Reus aquest passat diumenge, explica que "van estar quatre mesos vigilant-me" després de les mobilitzacions.


I és que la ciutat de Tarragona va ser l'epicentre del descontent post-sentència a la demarcació durant uns dies. D'aquella setmana de protestes diàries, en queda la imatge tant de carrers en flames com d'un gran desplegament de Mossos d'Esquadra. El cas més mediàtic va ser el de la furgoneta policial que va atropellar un manifestant, un fet que es va acabar arxivant.

Els fets que seran jutjats dilluns al jutjat penal de Tarragona a partir de dos quarts de 10 del matí haurien succeït la matinada del 16 d'octubre de 2019. Les detencions, en el marc d'una operació conjunta entre Mossos i Policia Nacional espanyola, van desembocar en un procediment que en el cas d'Arnau Martí s'ha anat modificant al llarg d'aquest temps. "Inicialment em demanaven coacció pel tancament dins el Rectorat, també desordres públics i atemptat a l'autoritat. Tot això va caure i ara m'investiguen per un presumpte delicte de lesions, però no hi ha cap comunicat de lesions dels Mossos", comenta Martí, sobre el que recau una petició de pena d'1 any de presó i 1.000 euros de multa. Aquest regidor de la CUP a Reus denuncia una actuació policial que li va deixar "encara la cicatriu" de les pilotes de goma disparades pels agents, una arma prohibida a Catalunya des de l'any 2014.

 

 

Participació