Alex Banks, Arovane, Tarik Barri i Lea Fabrikant i LaFrancesssa, novetats al cartell d'Eufònic 2023

El certamen, del 24 i el 27 d'agost en diferents escenaris ebrencs, posa a la venda els abonaments a preu reduït

Tarik Barri i Lea Fabrikant fan una performance audiovisual que fa dialogar l'espai 3D i la improvisació vocal
Tarik Barri i Lea Fabrikant fan una performance audiovisual que fa dialogar l'espai 3D i la improvisació vocal | Cedida
Redacció
24 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:58h
L'edició d'enguany del festival Eufònic ha incorporat al cartell el show audiovisual immersiu amb visuals reactius del productor anglès de música electrònica Alex Banks. Entre les novetats, figura també el retorn del compositor alemany Arovane, referent de la música electrònica dels noranta; "Zo" de Tarik Barri i Lea Fabrikant, una performance audiovisual que fa dialogar l'espai 3D i la improvisació vocal; o la transformació a ritme d'electro-pop experimental de LaFrancesssa. El certamen tindrà lloc entre el 24 i el 27 d'agost principalment a la Ràpita, però en escenaris de municipis ebrencs com Amposta, Tortosa, Ulldecona o Roquetes. Este dimecres han sortit a la venda els primers abonaments amb preu reduït.

El festival incorpora, a més, propostes que definix com a "trencadores", com la relectura en clau electrònica del flamenc de Flamante, acompanyat de la bailaora Carmen Muñoz. També la performance transfeminista i crítica de Txe Roimeser i Luca Calderó.el show audiovisual de Tatsumi & Masako, amb sons del synth pop a l'IDM; i doble ració de punk: el queer punk de Ruïnosa y las Strippers de Rahola i el punk rock de la banda Sandré.

En l'apartat de les instal·lacions, destaquen les de de Jou Serra, amb una proposta que vincula els conceptes de llum i de gènere no binari; SHOOK Studio , que presentarà una instal·lació immersiva basada en la intel·ligència artificial que reflexiona sobre la fragilitat del paisatge del delta de l'Ebre; nddr3, la jove artista digital Andrea Badia, desenvoluparà un projecte per l'espai virtual del festival; i el col·lectiu Estampa ocuparà l'espai públic amb una instal·lació que monitora el trànsit aeri amb IA.

Segons ha avançat també l'organització, Eufònic Campus comptarà amb dos tallers: el de dos dies de l'artista sonor suec B.J. Nilsen, que utilitza gravacions de camp i composicions electròniques per parlar de paisatges sonors i dark soundscape; i el de Sam Aaron, mestre del live coding, que explicarà la seva eina Sonic Pi.