Investiguen una onada de furts la mateixa nit a les parades i tabernes del Mercat a la Plaça d'Amposta

Tot i que l'Ajuntament havia reforçat la vigilància contractant una empresa de seguretat, es van produir deu furts de productes diversos en deu estands

Imatge general d'un dels carrers on han estat ubicades per parades de la festa, diumenge al matí.
Imatge general d'un dels carrers on han estat ubicades per parades de la festa, diumenge al matí. | S.B.
S.B.
24 de maig del 2023
Actualitzat el 25 de maig a les 9:33h
Ha estat la primera vegada que passava, de manera que la sorpresa ha estat doble. I a més no han estat ni un ni dos, sino 10 els furts i robatoris que es van produir a la zona on el passat cap de setmana es va celebrar la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta. Tots es van dur a terme la mateixa nit, entre dissabte i diumenge. Els lladres van endur-se productes ben diversos, des de bijuteria, fins a bolsos, una peça de formatge de grans dimensions, una safata de salsitxes, refrescos o dos cadires de boba. No eren tots necessàriament els productes més valuosos monetàriament que hi havia a les parades. Sense anar més lluny, on van sustreure les cadires antigues, a l'estand de la barberia Garriga, hi havia per exemple un equip de música que no van tocar. Per a algun dels paradistes, a més de l'ensurt, haver patit un furt els comportava oblidar-se de tenir beneficis tot i estar tantes hores darrera del taulells durant la festa, o fins i tot haver de suportar pèrdues. 

El misteri és que ningú, a priori, va veure res. I això que l'Ajuntament havia reforçat la vigilància sobre la zona contractant una empresa de seguretat encarregada de centrar-se en tot allò que pogués passar a l'àrea de més activitat de la festa, una tasca que se sumaria així al  patrullatge per tot el municipi de la Policia Local. Hi havia d'haver 4 vigilants de seguretat operatius. L'Ajuntament ha demanat informes a l'empresa de seguretat per veure si es van complir totes les mesures acordades i també la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, on els perjudicats han anat denunciant estos dies els fets, han obert investigacions per mirar d'esbrinar com van succeïr els fets.

En declaracions a Amposta Ràdio, el sargent de la Policia Local Ruben Clemente ha apuntat com a hipòtesi que "els autors dels furts podies ser un grup no molt nombrós de persones, unes 4 o 5, que s'organitzaven de manera que uns vigilàven que ningú observés com la resta entraven a les parades". En els propers dies també es revisaran les càmares de vigilància que hi puga haver per la zona per comprovar si van captar algun dels furts o accions sospitoses.