Carles Luz defensa la seua bona gestió a l'Ajuntament de Gandesa havent sanejat el dèficit heretat

Ens vam trobar amb un deute viu de 2,3 milions d’euros i ara tenim romanent de tresoreria”, va afirmar el candidat de ‘Junts per Gandesa’ ahir al debat organitzat pel Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre.

Debat electoral a Gandesa organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya
Debat electoral a Gandesa organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya | Cedida
Aguaita.cat
18 de maig del 2023
Actualitzat a les 11:49h
L’alcalde de Gandesa i candidat a la reelecció, CarlesLuz, va defensar ahir la bona gestió econòmica al capdavant de l’Ajuntament gràcies a la qual s’ha pogut eixugar el deute acumulat i “no només reduir-lo a zero, sinó tancar els exercicis amb romanent de tresoreria”. 
 
Així ho va defensar el cap de llista de ‘JuntsperGandesa’ en el transcurs del debat amb la resta de candidats celebrat ahir a la capital de la Terra Alta, organitzat per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legidePeriodistesdeCatalunya
 
“Quan nosaltres vàrem arribar a l’Ajuntament ens vam trobar amb un deute viu de 2,3 milions d’euros, més de 600 euros per habitant. Ara, amb molt esforç, l’hem pogut eixugar del tot i tancar els exercicis anuals amb romanent de tresoreria”, va respondre Carles Luz, després que el candidat d’Esquerra Republicana l’acusés de “viure dels rèdits” de quan ells estaven al capdavant del consistori. 
 
Per este motiu, l’alcaldable de ‘Junts per Gandesa’ va afirmar que ell mai no posarà l’Ajuntament contra les cordes i davant de noves situacions d’endeutament per tirar endavant els projectes. 
Carles Luz va denunciar la falta de propostes de la resta de candidats “a banda de demanar un canvi a l’Ajuntament, que desconeixem en què consisteix més enllà de voler canviar d’alcalde”. 
  
En el transcurs del debat, el candidat de ‘Junts per Gandesa’ va desgranar les propostes incloses en el seu programa, entre les quals va destacar una aposta ferma per la creació de més llocs de treball amb l’ampliació del Viver d’Empreses i la implantació de noves indústries al polígon La Plana, amb l’inici en les pròximes setmanes dels accessos per carretera. “Una bona planificació, uns estudis vinculats amb les necessitats del territori, i bons serveis, són peces claus per frenar el despoblament a la nostra comarca”, va afegir. 
 
Així mateix, va defensar la gestió forestal duta a terme pel consistori, amb la neteja dels boscos municipals i el foment del pasturatge, mesures que van ser claus per frenar l’incendi a la Serra de Pàndols de fa dos mesos.