Capses dels records per acompanyar les famílies que han patit un dol perinatal o gestacional

L'Hospital Verge de la Cinta crea esta iniciativa per contribuir a transitar el dol d'una criatura que ha marxat massa prompte o no ha nascut

Un exemple de Caixa dels Records del servei de parts de l'Hospital Verge de la Cinta
Un exemple de Caixa dels Records del servei de parts de l'Hospital Verge de la Cinta | ICS Ebre
Aguaita.cat
11 de maig del 2023
Actualitzat a les 2:47h
La pèrdua d’una criatura durant l’embaràs o en els moments previs o posteriors al part suposa un fet molt dolorós, el dol d’esta criatura estimada que ha marxat massa prompte sovint és infravalorat i no reconegut socialment.

La capsadelsrecords és una bona manera de mantenir el vincle i viure un dolsaludable. Des de la saladeparts de l’HospitalVergedelaCinta deTortosa s’ha treballat per a unificar la imatge de la capsa dels records.

Gràcies a la donació de l’Associació Turística Benèfica de la Fundació Costa Daurada al Servei de Pediatria de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, s’ha destinat una part d’aquesta aportació a la humanització del servei. S’han pogut adquirir 50 capses, elaborades per la Fundació Mercè Pla, que ja estan a disposició de les famílies usuàries de la sala de parts.

Les capses són de cartó i contenen elements que ajudaran a portar un procés de dol més adient, a més, es poden complementar amb objectes de les mateixes famílies.

La pèrdua produïda en este període agafa desprevinguda la família i l’entorn, però també al personal sanitari, que ha acollit la iniciativa amb molt d’interès. La llevadorareferent de sala de parts, MabelGendre, explica que “els records ajuden a transitar el dol, ja que testimonien que aquest fill o filla forma part de les seues vides. Continuarem treballant per a oferir les eines i recursos necessàries a les famílies usuàries del servei”.