ERC d’Alcanar denuncia públicament patir «violència política» i anuncia accions legals

La formació demana "molt especialment a la CUP" que condemne públicament els fets

Lectura del comunicat, abans de l'acte de presentació de la candidatura, este divendres.
Lectura del comunicat, abans de l'acte de presentació de la candidatura, este divendres. | Cedida
Redacció
06 de maig del 2023
Actualitzat el 08 de maig a les 14:36h
Esquerra d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja han denunciat públicament patir "assetjament sistemàtic" caps als regidors i persones del seu entorn a través d’insults a les xarxes socials, pamflets anònims que apareixen als carrers a cada període electoral i en els últims anys, denúncies falses. Una espiral de “violència política”, asseguren, que va assolir el seu punt àlgid el passat diumenge, dia 30 d'abril, amb una publicació feta a la xarxa social Facebook, per part del perfil amb el nom de Carlos Roig Reverter. En esta publicació (que ja va ser eliminada i per la qual l’autor ha demanat públicament disculpes cap a la persona a la que feia referència i al seu fill) atemptava, segons Esquerra, “contra la integritat i la dignitat, no només d'un càrrec electe, sinó també difamant el seu fill menor d'edat”.

Davant esta situació, este divendres, abans de l’acte de presentació de la candidatura d'ERC d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, va fer lectura d’un comunicat en el qual demanen, “molt especialment a la CUP, atesa l'estreta i acreditada relació entre el perfil de xarxes que ha escrit esta publicació i esta formació política, que condemnen públicament estos fets”. Així mateix anuncien que s'emprendran accions legals contra les persones responsables de la publicació “que atempta contra la nostra intimitat i la dignitat i contra la intimitat i dignitat dels nostres fills i filles”, i també que entraran una moció al proper plenari “contra la violència política al nostre municipi amb l'objectiu de fer un front comú amb totes les formacions polítiques per eradicar definitivament l'assetjament als càrrecs electes i les nostres famílies”. Esquerra demana a les formacions polítiques del municipi una “campanya electoral neta, justa i respectuosa”.

Este és el comunicat íntegre:

Comunicat d'ERC d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja contra la violència política a càrrecs electes d’ERC

La política ha de basar-se en els valors democràtics i en una ètica compartida, esquivant sempre les dinàmiques intencionadament destructives. Malauradament, al nostre municipi, els regidors i regidores d'ERC i el nostre entorn, hem patit amb especial cruesa, agressions verbals, denúncies falses i discursos d'odi que traspassen amb freqüència els límits de la nostra responsabilitat com a càrrecs públics i que arriben a la nostra esfera personal.
Són molts anys abaixant el cap. Són molts anys tapant-nos els ulls i les orelles davant dels insults, la infàmia i l'assetjament sistemàtic. Però ja n'hi ha prou. Som partidaris del debat i de la crítica política. Però no tolerarem més l'escarni, la violència i el maltractament, perquè no tenen res a veure amb la llibertat d'expressió, ni amb el legítim dret de la ciutadania a expressar la seua opinió sobre l'acció de govern.

En la dimensió pública, les xarxes socials, la pràctica política i l'ordenament jurídic existeixen fórmules perfectament adequades per expressar-se sense haver de danyar la dignitat i l'honorabilitat de les persones. L'assetjament d'alguns individus als companys i companyes de govern, a través de les xarxes socials, suposa una alteració de les regles democràtiques i un intent de desgast personal i d'alteració de la nostra acció política, fins i tot per la via de la coacció als nostres nuclis familiars. Això és inadmissible.

Estem parlant d'acusacions falses a un menor, un atac directe i públic a la seua dignitat i la vulneració dels seus drets!! Això és molt greu. Deixeu tranquil·les a les nostres xiquetes i als nostres xiquets!

És imprescindible, que tots els grups polítics es posicionen davant uns fets d'aquesta gravetat i expressen el seu rebuig davant aquestes conductes inadmissibles:

- Demanem molt especialment a la CUP, atesa l'estreta i acreditada relació entre el perfil de xarxes que ha escrit aquesta publicació i aquesta formació política, que condemnen públicament aquests fets.

- Demanem a les formacions polítiques del nostre municipi una campanya electoral neta, justa i respectuosa.

- Anunciem que s'emprendran accions legals contra les persones responsables de la publicació que atempta contra la nostra intimitat i la dignitat i contra la intimitat i dignitat dels nostres fills i filles.

- Anunciem que al proper plenari entrarem una moció contra la violència política al nostre municipi amb l'objectiu de fer un front comú amb totes les formacions polítiques per eradicar definitivament l'assetjament als càrrecs electes i les nostres famílies.