La CUP Tortosa denuncia que l'ajuntament incomplix les obligacions en prevenció d'incendis forestals

Arnau ha denunciat que un dels incompliments és que la ciutat no disposa d'un Pla d'incendis forestals ni d'un Pla de delimitació de les franges de protecció per risc d'incendi forestals

Aguaita.cat
02 de maig del 2023
Actualitzat a les 12:25h
Sergi Arnau regidor de la CUP Tortosa en roda de premsa per tractar la gestió forestal a la ciutat
Sergi Arnau regidor de la CUP Tortosa en roda de premsa per tractar la gestió forestal a la ciutat | Cedida
Este matí, la CUPTortosa ha denunciat en roda de premsa que l'ajuntament de Tortosa està incomplint les seues obligacions en matèria de prevenciód'incendisforestals i ha presentat les seues propostes programàtiques al respecte.
 
El candidat de la CUP, SergiArnau, ha explicat que Tortosa està declarat com a municipi d'Alt risc d'incendis i que, com a tal, "té un seguit d'obligacions que s'estan incomplint en matèria de prevenció". Arnau ha denunciat que un dels incompliments "més flagrant" és que la ciutat no disposa d'un Pla d'incendis forestals ni d'un Pla de delimitació de les franges de protecció per risc d'incendi forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situades en terrenys forestals. "Això vol dir que no existeix un pla de prevenció d'incendis en urbanitzacions com la Simpàtica, Potra de Pino, Torre Gassià, Sant Josep de la Muntanya o habitatges disseminats de Mig Camí o el Coll de l'Alba" ha assegurat.
 
Arnau, que ha recordat que més d'un 50% de superfície del municipi és forestal i un 30% d'esta és propietat de l'ajuntament, ha qualificat d'"imprescindible" l'elaboració d'estos plans "per saber la magnitud del problema a la que ens enfrontem i necessari perquè els organismes competents comencen a prendre mesures per intentar evitar grans incendis forestals".
 
Els anticapitalistes consideren que la prevenció d'incendis ha de ser una prioritat del pròxim govern municipal i han explicat les seves propostes al respecte, entres les que destaquen destinar un mínim de 700.000€ anuals durant els pròxims 4 anys a la gestió forestal per la redacció dels plans, prevenció d'incendis, arranjament de camins i obertura de pistes, la instal·lació de calderes de biomassa a centres de gran consum a Tortosa i pobles, fomentar la cultura d'autoprotecció d'incendis i educació ambiental a les escoles i la creació d'una unitat de suport i assessorament als propietaris forestals.
 
Finalment, el cap de llista dels cupaires, ha recordat que cada vegada hi ha més gent vivint en zones boscoses o als camps i que l'ajuntament té un seguit d'obligacions que està incomplint. "No volem haver de lamentar un accident greu per començar a prendre mesures al respecte" ha conclòs.