Mar Villalbí, gerent provisional del Museu de les Terres de l'Ebre després de la dimissió d'Àlex Farnós

El biòleg i museòleg dixa el càrrec després de 35 anys; l'arqueòloga pren el relleu mentre es fa el procés de selecció

Façana principal del Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta.
Façana principal del Museu de les Terres de l'Ebre, a Amposta. | Cedida
S.B.
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:43h
Maria del Mar Villalbí Prades és la nova gerent del Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre, una posició que assumix de manera provisional mentre l’Ajuntament d’Amposta, amb la col·laboració del departament de Cultura, fa el procés de selecció per trobar la persona que ocupe el càrrec de manera permanent. Villabí assumix la gerència gairebé dos mesos després de la dimissió d’Àlex Farnós, per motius personals, segons algunes fonts. 

Farnós, biòleg i museòleg, havia estat director-gerent del Museu de les Terres de l’Ebre des de feia 35 anys. També ha dirigit el Servei d'Atenció Museística de les Terres de l'Ebre. Ha format part dels equips que han assessorat els plans de museus, les xarxes de museus nacionals, el pla d'equipaments culturals de Catalunya, etc. Ha investigat i ha escrit en diverses publicacions sobre museus i patrimoni, i sobre aprofitaments tradicionals del medi natural. És membre de diverses entitats i societats de caràcter cultural i científic, així com de diferents grups d'acció local de programes Leader a les Terres de l'Ebre des de l'any 1995. Així mateix, coordina el Grup de Patrimoni Cultural de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre.

Villalbí, per la seua banda, és arqueòloga del Museu des de l’any 1992. Ha desenvolupat la professió en aquest equipament fent gestió del patrimoni. Entre les seves funcions, hi hagut la de desenvolupar els Plans directors de la Moleta del Remei, a Alcanar, i la Torre de la Carrova, a Amposta. Villalbí també ha realitzat tasques en la gestió de patrimoni arquitectònic.