La tonyina roja agafa el protagonisme gastronòmic a l’Ametlla de Mar

Des d’este divendres i fins al 14 de maig, 9 restaurants i 13 bars oferiran menús gastronòmics i tapes elaborades amb tonyina roja

Este divendres s'inicien les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja a la Cala
Este divendres s'inicien les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja a la Cala | Turisme L'Ametlla de Mar
Aguaita.cat
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 11:49h
L’AmetlladeMar es consolida com la capital de la TonyinaRoja. Des d’este divendres 28 d’abril i fins al 14 de maig, més d’una vintena de bars i restaurants de la població marinera participen en les 12esJornades Gastronòmiques, per oferir les seues millors elaboracions d’un producte d’alta qualitat. El tret de sortida serà aquest cap de setmana 29 i 30 d’abril amb la Diada al port de la Cala. 
 
Durant el cap de setmana, els visitants podran tastar, en una gran zona de degustació, quatre varietats de tonyina roja en cru (‘maki, niguiri, sashimi i tàrtar’) així com  ranxos més tradicionals dels pescadors, com el romesco de tonyina o el 'butxi’ amb patates. Les tapes es podran degustar dissabte i diumenge entre les 11 i les 14.30 h, i també el dissabte entre les 17.30 i les 22.30 h. A banda de les degustacions de tonyina, que tenen un preu de 3 euros per ració, també hi haurà servei de bar. 
 
La programació gastronòmica es complementarà amb actuacions musicals durant tot el cap de setmana amb la Xaranga Suquet Calero, Dj Indiax & Letman, Ready to Rock i DJ Sergio Caleo. També es faran sortides programades amb el TunaTourdissabte i dilluns i diumenge, tindrà lloc la TunaRaceBalfegó
 
Les jornades als bars i restaurants s’allargaran durant dues setmanes. Nou restaurants de la població oferiran menús gastronòmics on la tonyina roja serà la base dels seus plats. Algunes de les creacions dels xefs locals són arròs mariner 
amb ‘tataki’ de tonyina, ravioli de tonyina amb crema de calçot i oli de romer o tonyina segellada a la planxa amb salsa d’escabetx suau.

Tots els menús seran complets i estan maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els preus per persona ronden entre els 40 i els 60 euros.
 
 
Mentre que tretze bars seran els que participaran en la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Tartaleta de tonyina roja marinada amb base de salsa tàrtara o tàrtar de tonyina amb sèsam torrat, mango i esferificacions de wasabi són algunes d’aquestes tapes elaborades pels bars. Cadascuna de les tapes té un preu de 5 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta.
Omplint la butlleta de la Ruta de la Tapa, amb cinc segells de bars diferents, els participants entraran en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.
 
Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja23#, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingue més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.
 
Es poden consultar els menús, tapes i les bases del concurs a http://www.visitametllademar.com