Alumnes de l'Institut de Deltebre, solidaris amb Leo Tomàs, el xiquet afectat per la Síndrome d'Usher

Han organitzat una cursa i creat la polsera solidària recaptar fons per a la malaltia que pateix el Leo Tomàs, el seu veí de Deltebre

El Leo Tomàs, un xiquet de Deltebre que lluita contra les dificultats que li provoca la síndrome d'Usher 1B
El Leo Tomàs, un xiquet de Deltebre que lluita contra les dificultats que li provoca la síndrome d'Usher 1B | Cedida
Sílvia A.
21 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:37h
Alumnes de l'assignatura ProblemàtiquesSocials de l'InstitutdeDeltebre s'han organitzat per ajudar el LeoTomàs, el xiquet amb la Síndromed'Usher1B que Aguaita.cat va donar a conèixer fa uns mesos i recaptar fons per l'estudi d'esta patologia minoritària.
 
L’assignatura problemàtiques socials naix del DECRET 171/2022, de 20 de setembre, d'ordenació dels ensenyaments de batxillerat.
 
Segons ens explica JúliaGarzón, una de les alumnes que la cursa, "la idea que ens deixa el Departament d’Educació és discutir i parlar sobre les dificultats que vivim com a societat, en el cas del nostre centre des d'una visió més propera al nostre poble", explica.

"Durant el primer trimestre vam conèixer les diferents teories socials, vam treballar els objectius de desenvolupament sostenible i ho vam fer a través de grups cooperatius i cercles de confiança", relata l'alumna.

"Al segon trimestre vam llegir dos llibres invisible que ens va permetre entendre i empatitzar amb l’assetjament i nuestro iceberg se derrite per entendre com es poden liderar processos de canvi en l’àmbit social". "També hem treballat la comunicació ja que com comuniquem moltes vegades està la clau de l’èxit".
 
"La idea del tercer trimestre és realitzar actes solidaris per ajudar algú proper al nostre entorn". "I discutint-ho vam escollir al Leo", explica Júlia.
 
El Leo és un nen d'11 anys que va néixer amb sordesa profunda i malauradament pateix la Síndrome d’Usher 1B, una malaltia que afecta a la visió que es va perdent de manera progressiva. "Vam decidir ajudar-lo recaptant diners per a la recerca de la malaltia, ja que és una malaltia minoritària".
 
La primera acció que van planificar va ser una cursa solidària que es realitzarà el dia 7 de maig a l’Institut de Deltebre. En esta cursa col·laboren diferents establiments del poble i del voltant, un conjunt d'aproximadament 40 patrocinadors que els ajuden amb diferents esdeveniments. A més, digitalment també estan rebent molta ajuda per a publicitar la cursa a través dels mitjans de comunicació locals i comarcals.

 


 
"Tot això, ho estem duent a terme, dividint-nos amb grups", comenta Júlia.
 
"Vam establir diferents equips, el de comunicació, el de màrqueting i publicitat i el de comptabilitat, i un altre especial per a les polseres". "Gràcies a aquest treball en equip estem aconseguint  fruits per a la causa i poder ajudar a Leo i als nens que pateixen la síndrome, i estem arribant més lluny del que  ens pensàvem inicialment", reafirma l'alumna de l'Institut de Deltebre.
 

Els i les alumnes de l'assignatura problemàtiques socials s'organitzen en grups per recaptar fons i lliutar contra la Síndrome d'Usher 1B Foto: Cedida
 

"Durant la cursa hem aconseguit que diferents establiments fiquen el seu granet d’arena amb la causa del Leo".  "Ens han donat vals, regals, promocions…"."Tot això ho sortejarem el dia de la cursa, on també seguirem venent polseres", conclou Júlia Garzón.
 

Polseres Solidàries elaborades per les alumnes de l'Institut de Deltebre Foto: Cedida
 

Els alumnes esperen que la cursa siga un èxit i que les polseres del Leo que amb tant amor han creat arriben a vendre's per tot el municipi de Deltebre i per totes les Terres de l'Ebre. 
 
Les polseres es poden comprar a través de l'Institut de Deltebre @insdeltebre_usher o per Instagram tal com s'indica al següent post: