Corembe i Tortosins pel Monument convoquen una jornada «per posar les bases per reinterpretar-lo»

La iniciativa tindrà lloc aquest proper dissabte al Centre Cívic de Ferreries

Detall de l'àliga del monument franquista de Tortosa.
Detall de l'àliga del monument franquista de Tortosa. | Sofia Cabanes
Redacció
20 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:45h
El Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l'Ebre (COREMBE) i Tortosins pel Monument han organitzat, el proper dissabte 22 d'abril, de 10:30h a 12:45h, al Centre Cívic de Ferreries (Tortosa), una jornada "per parlar del present, passat i futur" del monument a la Batalla de l’Ebre.

La jornada, que s’iniciarà amb la benvinguda de la presidenta de COREMBE, Consol Cordero per passar a efectuar una aproximació històrica de la mà dels historiadors Òscar Uceda i Albert Curto. "El Monument des d’una vessant artística" anirà a càrrec del portaveu del col·lectiu, Joan Otero, i es presentarà la proposta de restauració de la mà de l’arquitecte Javier Calzada. Finalment, el jurista Rubén Espuny oferirà als assistents les conclusions.

En paraules del impulsors, “la singularitat i la rellevància artística del monument fan que la reinterpretació tinga que contemplar una vessant artística però també històrica”. En este sentit, proposen que siga “una comissió transversal d’experts en estes disciplines els que elaboren el projecte, allunyats de directius polítiques que puguen intoxicar-ne el resultat”. A més, consideren que “esta jornada establiran les bases que permetran donar compliment al mandat popular expressat a les urnes per part dels tortosins”, exposen en un comunicat.