La coalició Movem Tortosa-PSC presenta una zona d'oci a l'avinguda Lleida com un dels seus projectes insígnia

La idea és ubicar quatre locals entre el pont roig i l'antic club de Rem

Redacció
14 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:51h
Imatge virtual de la zona d'oci vora el riu que proposa la coalició Movem Tortosa-PSC.
Imatge virtual de la zona d'oci vora el riu que proposa la coalició Movem Tortosa-PSC. | Cedida
La coalició Movem Tortosa-PSC ha donat a conèixer este divendres un dels seus projectes insígnia, una nova zona d'oci al llarg de l'avinguda Lleida, «que ens permetrà donar al riu Ebre el protagonisme que es mereix». L'alcaldable de la coalició progressista Jordi Jordan ha remarcat que «volem fer una aposta decidida per obrir la ciutat al riu i proposem un espai d'oci per al gaudi de tota la ciutadania. Hem de fer atractiva la nostra ciutat també per a l'oci i donar alternatives en este sentit. També volem ser un pol d'atracció per a la resta del territori i ho farem aprofitant un atractiu natural de primer ordre com és el riu Ebre».

Jordan ha explicat que fa uns mesos ell i el seu equip van visitar diferents ciutats franceses banyades pel riu Garona que fan un important aprofitament del seu riu. A partir d'estes experiències, s'han inspirat per fer "una proposta realista i adequada a la ciutat, lluny d'obres faraòniques que altres partits han presentat en el passat».

El líder de la coalició ha explicat que la zona d'oci estaria formada per quatre locals ubicats entre el pont roig i l'antic club de Rem. Serien infraestructures integrades en el paisatge, construïdes amb fusta i materials tous, amb petites terrasses orientades al riu. Els locals oferirien serveis de menjar i beure com ara tapes. Jordan ha posat com a exemple, per a entendre el concepte del nou espai d'oci, el cafè del Port de la Ràpita o el parc dels Xiribecs a Amposta.
 

El projecte inclou una rotonda davant la seu de la Policia Nacional. Foto: Cedida


Per la seua part, el líder socialista Víctor Grau ha remarcat que «vol ser un espai per a totes les edats, des de la família que va a fer el vermut fins als més joves i als universitaris, un sector dels més oblidats a la ciutat, per als quals hem pensat en els tardeos, que tant d'èxit estan tenint en altres ciutats». Grau ha matisat que la seua coalició vol apostar per traure i atraure la cultura de l'oci al carrer i a diferents punts de la ciutat, i este n'és un clar exemple. Grau també ha recordat que sempre que la ciutat ha mirat al riu ha viscut en prosperitat, «per això nosaltres li volem donar la importància que es mereix per a aconseguir més promoció econòmica, cultural i turística i evidentment més hores per a gaudir, per a xalar del nostre temps lliure en la nostra ciutat».

Esta nova proposta s'executaria traient a concurs l'espai públic que ocuparien els 4 locals, en una convocatòria oberta a tots els emprenedors i negocis de restauració de la ciutat que hi vulguen participar. Grau ha reiterat que «les terrasses volen ser un complement per a dinamitzar la ciutat, evitant que molts joves i no tan joves marxen de Tortosa per manca d'oferta».
 

Presentació del projecte, este divendres. Foto: Cedida


El projecte preveu utilitzar un dels 3 vials existents, sense afectar el trànsit rodat. Es mantindrien els aparcaments actuals i l'accés a la via verda, així com l'arbrat original de l'avinguda. En canvi, s'introduirien dos millores a la zona com són l'ampliació de la vorera i la construcció d'una rotonda davant de la Policia Nacional, que la coalició ja va anunciar ara fa uns dies, per millorar el trànsit i la mobilitat en esta zona. L'arquitecte i membre de la candidatura, Jaume Bel, ha remarcat que les estructures tindran uns 32 metres quadrats i que són fàcils de construir. Bel ha recordat que la coalició progressista busca posar en valor tots els eixos de la ciutat tant els verds, com els blaus i els vials.