La coalició de progrés Movem Tortosa-PSC suma Francesc Vallespí i Tere Castellà a la seua llista

Els dos membres de més edat de la candidatura han explicat avui les propostes que tiraran endavant perquè la gent gran continue sent activa socialment i físicament

Presentació de les propostes per a la gent gran, este dimecres al parc municipal.
Presentació de les propostes per a la gent gran, este dimecres al parc municipal. | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:57h
La coalició Movem Tortosa-PSC ha donat a conèixer avui alguns dels projectes en què treballarà per aconseguir que la gent gran es mantinga activa i no se senta mai sola. L'alcaldable de la candidatura, Jordi Jordan, ha manifestat que "la tercera edat és una etapa més de la nostra vida i és un dels col·lectius, juntament amb el de la gent jove, més oblidat a la nostra ciutat. Des de Movem Tortosa-PSC volem que quan els nostres majors hi arriben, tinguen al seu abast totes les alternatives possibles per continuar sent membres actius dintre de la nostra societat, que participen en activitats adreçades específicament per a ells, però també dels actes organitzats per a tota la ciutat" i, ha afegit que "sobretot promourem activitats perquè cap persona gran se senta sola en cap moment".

Les propostes en què treballa la coalició de progrés «per a guanyar una Tortosa per a la gent gran» les han presentat dos dels membres de més edat que, tal com s'ha anunciat avui, formaran part de la candidatura de Movem Tortosa-PSC a les pròximes eleccions, Francesc Vallespí i Tere Castellà. Castellà ha recordat que "la gent gran arriba en diferents condicions, hi ha gent molt autònoma i altra gent que necessita més suport. Nosaltres treballarem per a tots i totes i tant el cos i com la ment". Per la seua banda, Vallespí ha quantificat el col·lectiu de més de 65 anys a Tortosa en 8.989 persones, és a dir, un 26,8% de la població.

Entre altres, han apuntat com a mesures a tirar endavant, fer cursos i formacions perquè la gent gran no es quede desconnectada dels avanços tecnològics i perquè es puguen expressar artísticament. Celebrar diversos esdeveniments, com el Dia Internacional de la Gent Gran i la festa "Fes-ne 85", per a posar en valor la seua aportació a la societat. Potenciar la seua relació social i cultural amb la Targeta Sènior i amb l'organització de visites culturals. Ampliar les places als centres de dia i s'habilitaran els assistents electrònics a domicili. Totes estes accions i d'altres mesures que es volen implementar tenen el mateix objectiu, segons la coalició, "evitar que cap persona gran se senta sola i que no dixe de participar en la vida de la ciutat». Moltes d'estes activitats es buscarà tirar-les endavant amb la participació de diferents entitats i associacions, "per evitar duplicitats i ser més efectius en fomentar la implicació de la nostra gent gran", han apuntat

Pel que fa als dos membres de més edat de la llista Movem Tortosa-PSC, Francesc Vallespí està jubilat del sector tèxtil i comercial. Actualment, és regidor a l'Ajuntament de Tortosa, vicepresident al Consell Comarcal del Baix Ebre i vicepresident de la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, de la qual n'ha sigut el delegat a les Terres de l'Ebre durant més de 23 anys.

Tere Castellà està jubilada del sector de les telecomunicacions. Ha sigut regidora al poble de Bítem. Actualment, és Secretaria d'organització del PSC a les Terres de l'Ebre, membre activa de la Plataforma per unes pensions dignes i presidenta de l'associació de dones de Bítem.