Presó provisional sense fiança pel detingut en relació a la mort violenta d'una dona a Móra la Nova

L'acusat s'ha acollit al dret a no declarar en una causa oberta per delicte d'assassinat

Dos Mossos custodien la zona on va aparèixer el cadàver d'una noia a Móra la Nova
Dos Mossos custodien la zona on va aparèixer el cadàver d'una noia a Móra la Nova | Anna Ferràs
Aguaita
25 de març del 2023
Actualitzat a les 16:21h
ACTUALITZACIÓ16.00h.

La jutgessa de Falset ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per l'home detingut en relació a la mort violenta d'una dona de 25 anys a Móra la Nova. L'acusat, que ha passat a disposició judicial aquest dissabte al matí, s'ha acollit al seu dret a no declarar, en una causa que està oberta pel delicte d'assassinat. La jutgessa ha declarat secret parcial de la causa. El cos de la víctima va ser localitzat dijous en un terreny agrícola prop de la N-420. Al vespre, els Mossos d'Esquadra van detenir l'acusat, que era un conegut de la víctima.

Segons fonts judicials, víctima i detingut no mantenien una relació de parella i no consten indicis que apuntin que la noia patís una agressió sexual. En aquest context, el cas està obert únicament pel delicte d'assassinat.

La jutgessa de Falset ha decretat secret parcial de la causa, després que l'acusat passés a disposició judicial aquest dissabte al matí i s'acollís al dret a no declarar.

Dissabte25-11.00h.

Este dissabte al matí ha passat a disposiciójudicial l'home detingut pels Mossosd'Esquadra per la seua relació amb la mortviolenta de la jove de 25 anys de Garcia. L'arrestat ha arribat als jutjats de Falset cap a les 10 del matí sota vigilància dels Mossos. Un pagès va trobar dijous el cos de la víctima en una finca agrícola al costat de l'N-420 a Móra la Nova. Segons va apuntar la policia, l'home arrestat formava part de l'entorn de la víctima. El detingut era conegut de la dona, segons va poder saber l'ACN, i l'hauria recollit amb el cotxe a la sortida de la feina.

(Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112).

Dijous23demarç20.00hores

Detenen un amic de la noia assassinada a Móra la Nova com a sospitós Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous a la tarda a Móra d'Ebre un home en relació amb la mort violenta de la jove de 25 anys de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) el cos de la qual ha aparegut avui en una finca agrícola al costat de l'N-420.

La policia indica que el detingut forma part de l'entorn de la víctima, però no ofereix més detalls amb el benentès que el cas està sota investigació. El cos de la noia presentava signes de violència.

La família n'havia denunciat la desaparició ahir al vespre perquè no havia tornat a casa, al municipi de Garcia, després de treballar en una residència d'avis de Móra la Nova. Segons ha pogut saber l'ACN, es treballa amb la hipòtesi d'un crim de violència masclista. La jove tenia una parella des de feia poc temps i una exparella amb la qual tenia bona relació.

L'avís de la troballa l'ha donat cap a un quart de nou del matí un pagès de la població als vigilants de Móra la Nova. Immediatament després s'han desplegat a la zona diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, entre les quals, la policia científica, que ha recollit indicis i dades sobre el terreny. La comitiva judicial s'ha desplaçat també al lloc dels fets i ha certificat la mort violenta.