Pau Galan, de Vinallop, i Roger Bertomeu, de Deltebre, guanyadors del Concurs de la Taula de Salut Mental al Baix Ebre

També ha rebut un accèssit Sabina Ayala, de Roquetes, i Juan José Osorio, de Vinallop

Entrega dels guardons, este dimecres.
Entrega dels guardons, este dimecres. | Cedida
Redacció
22 de març del 2023
Actualitzat a les 19:33h
Pau Galan, de l’escola Divina Pastora de Vinallop i Roger Bertomeu, de l’escola Sant Miquel de Deltebre, han estat els guanyadors del Concurs de Cartell i del d’Escriptura i Lectura de la Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre a la comarca del Baix Ebre. També ha rebut un accèssit Sabina Ayala, de l’institut de Roquetes, en la categoria de cartells, i Juan José Osorio, de l’escola Divina Pastora de Vinallop, en la categoria d’Escriptura. Uns premis que s’han lliurat este dimecres a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre i que han consistit en un diploma i un val de 100 euros per bescanviar en material escolar o llibres, a cadascun dels guanyadors i de 50 euros en el cas dels l’accèssits.

Pel que fa a la temàtica del concurs ha estat ‘La salut mental i benestar social. És la prioritat’, amb l’objectiu de sensibilitzar i desestigmatitzar els problemes de salut mental, especialment entre el col·lectiu més jove. És per això que es va convidar a participar-hi als infants i joves d’entre cinquè de primària i quart d’ESO dels centres educatius de la comarca.

A l’acte d’entrega dels premis hi ha participat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i la coordinadora dels serveis educatius als serveis territorials d’Educació de les Terres de l’Ebre, Alícia Lores. “És molt important visibilitzar i desestigmatitzar les malalties de salut mental, per tal de poderne fer prevenció”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

La Taula de Salut Mental de les Terres de l’Ebre és un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball de col·laboració per promocionar l’atenció integral de la salut mental al territori. Hi estan implicats tots els agents relacionats amb l’atenció en salut mental: entitats del tercer sector, serveis i recursos relacionats amb la salut mental, l’administració pública local i comarcal, la Diputació i la representació territorial de conselleries i organismes de la Generalitat.