1 de 10

Així serà el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pas de la Volta Catalunya per Tortosa divendres

La cursa iniciarà la quinta etapa des de la pl. Barcelona, passarà per Ferreries, Jesús, Bítem, Remolins, el Temple i Vinallop, abans de la pujada cap al Port

La Volta Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Volta Catalunya
per Redacció, Tortosa / Terres de l'Ebre | 21 de març de 2023 a les 16:07 |
Tortosa tornarà a ser protagonista de la Volta Catalunya. Ho farà este divendres 24, amb la quinta etapa de la cursa d'enguany, que va arrancar dilluns. Per tal de poder dur a terme tota la logística que envolta una cursa d'estes característiques, serà necessari posar en marxa un important dispositiu especial de trànsit, atesa la previsió pel que fa al pas dels corredors per diversos punts del municipi.

La sortida es farà a les 12.40 h, de manera neutralitzada, des de la plaça de Barcelona. En este punt, durant tot el matí els corredors faran els controls habituals abans de l'inici de cada etapa. Des de les 8 h del matí, el tram de l'avinguda de la Generalitat entre el carrer Artur Anguera/c. Berenguer IV i la plaça de la Pau, quedarà tallat al trànsit. Una hora més tard, a les 9 h, es tallarà tota l'avinguda de la Generalitat des de l'entrada a Tortosa, per l'arribada dels autobusos dels equips ciclistes. Es mantindrà obert el vial que connecta ronda Docs i ronda Reus durant tot el matí.

 

Després de la sortida (12.40 h), el pilot passarà pel pont de l'Estat, av. Colom, c. Tarragona, rbla. Catalunya, pl. Corona d'Aragó i C-12, en sentit Jesús, abans de continuar cap a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. La circulació quedarà tallada en tot este tram fins a aproximadament les 12.50 h, quan la cursa ja haja passat. Al migdia està previst que la Volta passe per segona vegada per Tortosa. Després de recórrer el Coll de Som, arribarà a Bítem aproximadament a les 15.30 h. La carretera T-301, entre Tortosa i Bítem, quedarà completament tallada. Cap a les 15.40 h, els ciclistes entraran a Tortosa per l'av. Remolins, av. Felip Pedrell, pl. Pau, av. Generalitat fins a sortir de Tortosa per la C-42 cap al Delta. Durant el pas del pilot, tots estos carrers quedaran tallats i s'aniran obrint, de manera definitiva, a mesura que ja hagen passat tots.

El tercer pas de la cursa per Tortosa entrarà a Ferreries per la C-12, després d'haver passat per Vinallop. La circulació per esta carretera quedarà tallada al seu pas per Tortosa. El recorregut passarà per l'av. Marcel·lí Domingo fins a la rotonda de la plaça de la Corona d'Aragó abans d'enfilar la pujada cap al Port. El tall de la C-12 s'anirà restablint al més prompte possible, a partir de les 16.30 h.

L'etapa finalitzarà al mirador del Portell, al massís del Port. L'arribada està programada a les 17.17 h. La carretera de pujada quedarà tallada al pas de vehicles a partir de les 12 h i no es reobrirà fins passades les 18 h, una vegada s'haja retirat tota la comitiva de la Volta.

 

Participació