1 de 10
Educació

La Terra Alta reclama nous cicles de formació vinculats a les necessitats laborals de la comarca

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz, es mostra sorprès que com a productors d'energia eòlica i solar no s'oferirà el Cicle Formatiu de Renovables

Dos alumnes de l'Escola Agrària de Gandesa fan proves de vi | Jordi Marsal / Anna Ferràs
per Aguaita, Gandesa | 20 de març de 2023 a les 12:22 |
L'Ajuntament de Gandesa i l'IES Terra Alta lamenten que Educació amplie l'oferta formativa de la comarca amb un únic programa de formació i inserció (PFI) de Manteniment i Reparació de Vehicles de mobilitat personal. La comunitat educativa i el consistori han lamentat que se'ls hagi exclòs del "diàleg" i les decisions en el repartiment de nous estudis en els centres de les Terres de l'Ebre per al curs 2023/2024. L'alcalde de Gandesa ha demanat al Govern que "de cara el futur" tingui en compte la realitat socioeconòmica de la Terra Alta i s'ha mostrat sorprès que sent una de les grans comarques productores d'energia eòlica i amb tres macro parcs solars en tramitació, l'IES no disposi de cap cicle superior d'Energies Renovables.

Des de Gandesa es recorda al Govern que la decisió d'impartir un cicle formatiu de grau superior en Vitivinicultura a l'Escola Agrària de la capital comarcal –que ja s'ha iniciat aquest curs 2022/2023- "va en el camí correcte" i el que "cal preservar" a la comarca per lluitar contra el despoblament i la fuga de talent i jovent. L'alcalde Carles Luz ha enviat la petició en una carta al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó. La missiva recorda al Departament que els ensenyaments amb alta demanda professional han d'anar implicats en la realitat social, econòmica i productiva de la zona on s'impartixen.

 

Participació