Unicorns Pride Ebre vol ser la festa de l’orgull LGTBI+ rural referent de Catalunya

La segona edició de la festa de l'orgull LGTBI+ de les Terres de l'Ebre tindrà lloc a Roquetes el proper 10 de juny

Presentació de la segona edició de la Festa de L'orgull LGTBI+ de les Terres de l'Ebre a l'Ajuntament de Roquetes
Presentació de la segona edició de la Festa de L'orgull LGTBI+ de les Terres de l'Ebre a l'Ajuntament de Roquetes | Cedida
Aguaita
15 de març del 2023
Actualitzat a les 16:22h
Avui s’ha presentat en roda de premsa la nova edició d’UnicornsPrideEbre que tindrà lloc el 10dejunyaRoquetes. El festival revalida de nou el suport institucional en tant que serà coorganitzat per l’AssociacióLGTBI+OkayProductions i l’AjuntamentdeRoquetes i comptarà, de nou amb el suport del Departamentd’Igualtat a través de la nova DireccióGeneral de PolítiquesPúbliquesLGTBI+ de la GeneralitatdeCatalunya que subvenciona una part del festival. Te diverses novetats importants que avui s’han fet públiques: més de 15espectaclesd’artistesLGTBI+ d’artistes i grups de les Terres de l’Ebre, de La Garrotxa, de Lleida, de La Pobla de Montornés, Granollers i altres zones rurals de Catalunya i també de la província de Castelló. En este sentit el president de l’entitat, RogerFontMontornés ha dit “Per nosaltres és molt important el suport institucional del Govern perquè pensem que l’any passat el festival es va convertir en un referent de “Pride Rural” a Catalunya i al Nord de València i volem encaminar-lo en este sentit”.
 

Foto: Sílvia Berbís


Enguany també hi participaran entitats del territori que participaran al IConcursdeCarrossesComparsesdel’UnicornsPrideEbre. En total s’hi ha inscrit 5 entitats que portaran dues carrosses i tres comparses diferents. La rua mantindrà el mateix recorregut que l’any passat i té l’objectiu de donar visibilitat a les lluites LGTBI+ i la singularitat del col·lectiu en zones rurals pels carrers de Roquetes on tindrà lloc el festival.
 

Foto: Sílvia Berbís


Tot i que encara no s’han presentat els continguts del festival, la organització ha avançat que un mes abans del festival es presentaran els noms de les persones que hi actuaran. Ho faran de forma conjunta amb l’estrena del videoclip i la cançó amb la que l’equip del festival està treballant. L’entitat vol impulsar una cançó que contemple el màximd’accentsrurals de Catalunya amb 7 cantants que també actuaran dins del pride ebrenc. El videoclip és un dels continguts comunicatius que formen part del projecte i que tenen l’objectiu de comunicar i donarvisibilitat als valors del festival. L’entitat vol que “la gent es faça seua la cançó”. El track també es penjarà a diverses plataformes musicals streaming i es podrà utilitzar a TikTok i Instagram per crear continguts.