La Ribera d’Ebre programa 18 experiències turístiques per gaudir de la floració dels arbres fruiters

La campanya ‘Ribera en flor’, que enguany s’ha endarrerit per la climatologia, arranca ja este cap de setmana

La floració a la Ribera d'Ebre.
La floració a la Ribera d'Ebre. | Agustí Descarrega
Redacció
10 de març del 2023
Actualitzat a les 19:16h
L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat una nova edició de la campanya ‘Ribera en flor’ que enguany s’ha endarrerit, per la climatologia, però arranca ja este cap de setmana amb diverses propostes per descobrir el paisatge, el patrimoni i l’activitat agrícola i gastronòmica de la comarca. En total, 18 activitats guiades, l’any que més se n’organitzen, repartides per 12 pobles riberencs: Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Miravet, Mora la Nova, la Palma, Riba-roja, Tivissa i la Serra d’Almos, i Vinebre.

Enmig d’un dels camps de Benissanet que ja comencen a estar florits, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i la tècnica comarcal de Turisme, Mònica Sabaté, acompanyades de representants del sector públic i de les empreses de serveis turístics que organitzen activitats, han convidat a visitar la comarca durant estes dates primaverals per gaudir de l’espectacle cromàtic dels camps riberencs. I és que tot i que el fred enguany ha endarrerit l’inici de la Ribera en flor, les properes setmanes, coincidint amb la floració dels arbres fruiters, s’espera superar els 1.100 participants de les activitats programades l’any passat, després de dos anys de pandèmia.

Propostes molt variades

Caminades a peu, passejades en bicicleta, en carro, entre mig dels camps florits, al costat del riu, aprenent dels cultius, gaudint del colors i les olors de l’esclat de la primavera… El programa de la floració convida a visitar els camps florits i tastar el producte de qualitat de la Ribera: vi, oli, vermut, pastissets… però també oferix activitats complementàries, com visites guiades a espais de la Batalla de l’Ebre, cooperatives i molins d’oli, creuant el riu amb barca o descobrint el patrimoni històric i cultural de la comarca, com el castell de Miravet o el refugi de Benissanet o de Flix, on també es farà un tast de clotxa.

“És un millors moments per visitar la comarca”, diu Carim, que destaca que cada vegada hi ha més elements que se sumen a l’oferta turística lligada a la floració, en el cas d’enguany amb propostes culturals, com un concert de música i un taller de poesia. La iniciativa, que es va posar en marxa el 2015 a través de la Taula Comarcal de Turisme, s’ha anat consolidant amb els anys i avui dia “ens permet posicionar-nos com a destinació turística, molts cops poc coneguda, i també desestacionalitzar la temporada. Ens ha situat a mapa i ens ajuda a que al llarg de l’any puguem atraure més visitants”, afegix Sabaté.

Programació actualitzada al web de Turisme

Dates, horaris, preus i tot allò relacionat amb les activitats guiades es poden consultar a la pàgina web de Turisme Ribera d’Ebre, que s’anirà actualitzant a mesura que els paisatges de la Ribera es tenyeixin de blanc i rosa, allargant el calendari previst inicialment al ritme de la natura i a l’esclat de les flors d’ametllers, presseguers i cirerers.

El consell convida a compartir la vostra experiència en blanc i rosa a la Ribera amb l’etiqueta #riberaenflor.