Les galeries subterrànies del castell de la Suda de Tortosa es podran visitar a partir del 2026

L'actuació de millora de l'espai invertirà 4,6 MEUR provinents dels fons europeus

El Parador de Tortosa, on s'invertiran 4,6 milions d'euros provinents del fons Next Generation
El Parador de Tortosa, on s'invertiran 4,6 milions d'euros provinents del fons Next Generation | ACN
Aguaita
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 22:32h
Les galeriessubterrànies del castelldelaSudadeTortosa es podran visitar a partir del 2026. És el calendari amb el qual treballa l'organisme estatal Turespaña, que invertirà4,6milionsd'euros dels fons NextGeneration en una actuació de millora al conjuntemmurallatdelParador de Turisme. La intervenció se centrarà en tres àrees: la necròpolisandalusina, la resta del recinteemmurallatdelcastell i les galeriessubterrànies, que s'obriran al públic per primer cop. La previsió és iniciar les obres l'any vinent i allargar-les fins la primera meitat del 2026. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que esta actuació representarà un "revulsiu" per a la ciutat en l'àmbit turístic.

Esta intervenció centrada al ParadordeTortosa representa prop del 90% de les inversions que Turespaña farà a Catalunya i és una de les actuacions més destacades que l'organisme té previst executar a l'estat espanyol.
 
D'altra banda, l'AjuntamentdeTortosa destinarà dos milions d'euros provinents dels fons europeus per al projecte 'Tortosa, el passat és aventura'. A través dels PlansdeSostenibilitatTurística, es pretén crear un cinturóverd entre el fortíd'Orleans fins a la Torretade Remolins. La iniciativa es complementarà amb un trenetturístic impulsat per energiaelèctrica.