L'Ajuntament de Xerta vol expropiar el Molí de l'Assut per reformar-lo i donar-li un nou ús

Urbanisme aprova que l'edifici renaixentista es convertisca en un equipament municipal

Edifici del Molí renaixentista que l'Ajuntament de Xerta vol expropiar i convertir en un equipament
Edifici del Molí renaixentista que l'Ajuntament de Xerta vol expropiar i convertir en un equipament | Territori
Aguaita.cat
13 de febrer del 2023
Actualitzat a les 0:47h
L'AjuntamentdeXerta vol expropiar i reformarl'AnticMolí de l'Assut del riuEbre, i que es troba en molt mal estat de conservació, agreujat per diversos esfondrament de la coberta. Actualment és propietat de la Real Compañia de Canalizaciones y Riegos del Ebro, una societat mercantil inactiva almenys des de l'any 2000. LaComissiód'UrbanismedelesTerresdel'Ebre (CUTE) ha aprovat la modificació del planejament municipal per qualificar adequadament els terrenys i convertirl'edificirenaixentista en un equipament i el seu entorn immediat com a sistema d'espais lliures. El conjunt del Molí de l'Assut està catalogat com a Culturald'InterèsLocal (BCIL).

El Molí de l'Assut un edifici del qual es té la primera referència l'any 1457, s'hauria construït al segle XV quan es promovia una construcció per moldre el gra aprofitant la força del riu Ebre.
 
La CUTE havia aprovat definitivament la modificació,però la va deixar suspesa fins que l'Ajuntament presentés un text refós amb certes prescripcions i informes que ja s'han avalat.