L’arròs i la carxofa, protagonistes del febrer gastronòmic a Amposta

Els locals que participen a la ruta són la Sifoneria, la Pepa, Llesqueria lo Mercat, Atípic, Som de tapes i vins, la Nuova Trattoria, Golden River, Bokatines i Agrapats

Presentació de la Festa de l'Arròs i la Carxofa a Amposta
Presentació de la Festa de l'Arròs i la Carxofa a Amposta | Cedida
Aguaita.cat
09 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:34h
Dos del productes estrella del camp del Delta, l’arròs i la carxofa, seran els protagonistes aquest mes de febrer de les taules de bars i restaurantsd’Amposta. I és que, un any més, arriben diferents propostes gastronòmiques per posar en valor aquests dos productes.

Per una banda, nou bars i restaurants participaran a la tercera edició de la Rutadeplateretsdelacarxofad’Amposta. Els dijous i divendres del16al24defebrer, estos nou establiments serviran, entre les 19h i les 21, la seua tapa més beguda per un cost de quatre euros. Hi haurà sorteig d’un àpat per a dues persones en un dels locals participants entre totes aquelles persones que degustin, com a mínim tres de les tapes i votin la que els hi ha agradat més. La tapa més votada es convertirà en la protagonista del cartell de la propera edició. Enguany, la tapa que apareix al cartell és la que va preparar la Sifoneria en l’edició del 2022. Els locals que participen a la ruta són laSifoneria, laPepa, LlesquerialoMercat, Atípic, Somdetapesivins, la NuovaTrattoria, GoldenRiver, Bokatines i Agrapats. A més a més, del 20 de febrer al 19 de març, l’AssociaciódeRestauradorsd’Amposta organitza les Jornades Gastronòmiques d’Amposta, amb la participació de 9 restaurants i dos pastisseries d’Amposta i el PobleNoudelDelta.

Per altra banda, el 26 de febrer torna, després de dos anys sense celebrar-se, la Festadel’arròs i la carxofa, que enguany arriba a la 26a edició. "Però ho fa, tal i com ja vam començar a fer l’any 2020, reconvertida en la Festa de l’arròs i la carxofa perquè, des que la festa es va crear, el pes del cultiu de la carxofa al terme d’Amposta ha perdut molt de pes i el nostre producte gastronòmic estrella és l’arròs", explica l’alcalde, "i volem que l’arròs acabi tenint un pes important en aquesta cita". Així, tot i que l’Ajuntament seguirà servint el producte estrella de carxofa, botifarra i llonganissa a la brasa, els restaurants participants a la Festa serviran plats elaborats tant en carxofa com en arròs. "Enguany se celebrarà, com sempre, a la zona del pavelló firal 1 d’octubre, dins la carpa, i també hi haurà activitats infantils, música en directe, demostracions de cuina i mercat de productes de proximitat i artesania", explica l’alcalde.

Mésde200caravanes
 
L’alcalde també recorda que a la zona de l’espai 1 d’octubre l’Ajuntament treballa per desenvolupar-hi una estació d’autocaravanes fixa, amb els serveis necessaris. "Però, mentre anem fent aquest projecte, el cap de setmana de la festa de l’arròs i la carxofa ja hi ha programada una trobada d’autocaravanes on està previst que n’arriben més de 200", afegeix Tomàs.
 
El cap de setmana de la Festa de l’arròs i la carxofa es complementarà amb la Fira Forastock, que se celebrarà dissabte 25 de febrer, entre les 10h i les 20.30h. a l’avinguda de la Ràpita.