Arriba a Tortosa una exposició de fotografies històriques sobre tradicions vinculades al riu Ebre

El10 de febrer tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició amb una breu conferència a càrrec de Pere Josep Jiménez Mur i Ismael Bentieb Mestre

La imatge escollida per al cartell de la mostra.
La imatge escollida per al cartell de la mostra. | Cedida
Redacció
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:00h
L’exposició “Les Veus del Riu” mostra, a través de fotografies històriques procedents dels arxius de la Ribera d’Ebre, les tradicions relacionades amb el lleure i el treball a remull del riu Ebre. L'associació moranovenca L’Aube va impulsar aquest projecte de recuperació de la memòria històrica de l’Ebre amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) i l’Ajuntament d’Ascó.

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre, al Palau Oliver de Boteller, acolliran aquesta exposició itinerant comissariada per Pere Josep Jiménez Mur i Ismael Bentieb Mestre entre el 10 de febrer i el 3 de març.

La mostra consta de sis mòduls expositius de gran format il·lustrats amb imatges d’arxiu al voltant del riu com a eix vertebrador de temes com la navegació, l’espai de bany, les festes, i la relació de les dones i els homes del territori amb este espai natural. Completa la mostra una interessant col·lecció de joguets tradicionals fets de canya, i un petit documental a partir del qual els alumnes dels instituts de la Ribera d’Ebre han recollit la memòria oral de la seua gent gran.

El proper 10 de febrer a les 19 h tindrà lloc l’acte inaugural de l’exposició amb una breu conferència a càrrec de Pere Josep Jiménez Mur i Ismael Bentieb Mestre. En este acte es farà una visita acompanyada a l’exposició, que detallarà com es va materialitzar esta recerca i quins han estat els seus fruits.