Un camió vessa 30 litres de gasoil al mar al Port de la Ràpita

Avís de situació de Prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya a la Ràpita

Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:21h
Port de la Ràpita
Port de la Ràpita | Cedida
L'empresa CITESA ha informat d'un vessament de gasoil contingut en un camió carregat amb  32.000 litres de gasoil ubicat al port de la Ràpita, del qual se n'han vessat 30 litres al mar.

La situació ha provocat la Prealerta del Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT), que defineix i coordina l’actuació dels diferents mitjans involucrats, tant de les administracions públiques com d’institucions públiques i privades, per tal d’obtenir-ne el rendiment màxim, en el cas de lluita contra la contaminació marina derivada d’un accident.

L'avís s'ha produït a les 12.05 h i fins al lloc dels fets s'han desplaçat Salvament Marítim i Ports de la Generalitat.

S'ha activa el  PIM i en prealerta CAMCAT. El camió portava gasoil que ha vessat al terra i al mar hi han caigut 30-40 litres segons informen fonts oficials. 

No s'han pres mesures per considerar que és poca quantitat al mar per la qual cosa han tirat material absorbent, perquè per esta quantitat no calen altres barreres de Protecció segons el Pla d'Interior Marítim.