Arranquen les vintenes Jornades de la trufa negra Morella-Els Ports

Menús especials, visites temàtiques, tallers i el festival literari Morella negra com la trufa omplen l’agenda fins al diumenge 12 de març

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, durant la presentació de les Jornades de la Trufa Negra Morella-Els Ports
L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, durant la presentació de les Jornades de la Trufa Negra Morella-Els Ports | Ajuntament de Morella
Aguaita.cat
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:46h
Morella és un destí turístic d’interior referent al País Valencià i al sud del Principat. A més dels seus atractius culturals i patrimonials, compta amb una variada gastronomia que també ha adquirit molta importància per als visitants a la ciutat. D’esta manera i des de fa 20 anys, tenen lloc les jornadesdelatrufaMorella-ElsPorts per a mostrar la riquesa d’este producte i la seua versatilitat que permet elaborar plats tant tradicionals com de cuina avantguardista.
 
La Sala del Justícia de l’ajuntament va albergar l’acte d’inauguració d’estes jornades que s’allarguen fins al diumenge 12 de març i on la trufa de la comarca dels Ports, tuber melanosporum, és la protagonista. En esta 20a edició, hi haurà diferents activitats per a conéixer i promoure este producte i les seues propietats. Menús especials als restaurants, visites temàtiques per la ciutat, tallers gastronòmics i cosmètics, cinema i el festivalgastro-literariMorellanegra com la trufa conformen la gran varietat de possibilitats. També al mes de febrer coincidirà amb altres cites importants com l’homenatge al periodistamorellàJosepMartíGómez i amb Carnestoltes. Tota la informació està disponible a la pàgina web de MorellaTurística.
 
La regidora de PromocióTurísticaiComerç, MariCarmenEscuder, ha destacat que “acaba d’arrancar la 20 edició de les jornades de la trufa, les quals són molt especials per a fomentar la nostra gastronomia i un producte tan característic en la nostra zona com és la tuber melanosporum”. L’edil ha explicat “aquest any, com a novetat, hi ha diferents activitats com tallers gastronòmics i cosmètics, així com visites guiades” i ha afegit que “dins d’aquestes jornades, també se celebra el festival gastro-literari Morella negra com la trufa des del 3 fins al 5 de febrer”. Finalment, ha volgut “convidar a totes i tots a visitar Morella i disfrutar de la gastronomia durant estes jornades”.
 

Foto: Ajuntament de Morella

 
Cal explicar que estes jornades tenen com a protagonista la trufanegradelsPorts. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.