Aturada del personal sanitari a l'Hospital Verge de la Cinta tot i que l'ICS rebutja la vaga

El sindicat sanitari CATAC-CTS ha seguit endavant amb les mobilitzacions del personal sanitari a Tortosa i arreu de Catalunya

Aturada de treballadors de l'Hospital Verge de la Cinta convocats per el sindicat CATAC
Aturada de treballadors de l'Hospital Verge de la Cinta convocats per el sindicat CATAC | Cedida
Aguaita.cat
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:39h
El sindicat sanitari CATAC-CTS/IAC "tot i les pressions rebudes per part de l'ICS" ha fet una aturada avui a les 12:00 hores a les portes de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Els treballadors amb "plaça" s'han pogut unir a l'aturada, però el sindicat no recomanava a la resta de treballadors baixar a la concentració després que l'Institut Català de la Salut de manera reiterada" coarta" el dret a vaga del col·lectiu sanitari, un col·lectiu essencial que "tot l'any treballa en mínims i, per tant, et diuen que no pots fer vaga, sol hi pot haver adhesió per part del treballador/a que ha d'acudir a la feina en formar part sempre dels serveis mínims", segons el Sindicat.

"Cal reclamar una feina digna i estable, la reversió de les retallades que arrosseguem des de 2008, i reclamar una sanitat 100% pública, eficient i de qualitat", demana Cinta Sarroca, delegada Sindical del CATAC/IAC a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
 

Avís del sindicat als treballadors sanitaris Foto: Cedida



Segons el sindicat "L'ICS es fa l'orni amb la vaga... i amb tots els seus treballadors i usuaris" ja que consideren que han fet joc brut a la vaga reclamada pel personal sanitari no tan sols pels metges. "Després d'haver vist rebutjada la convocatòria adreçada des de Mesa Sindical, composada per sindicats de la sanitat concertada, gràcies a un tecnicisme, ens trobem avui amb la mateixa situació a l'ICS, que fa servir el mateix tipus de tecnicisme per rebutjar la convocatòria de CATAC-CTS, perfectament registrada al Departament d'Empresa i Treball. De fet, este mateix matí, el conseller corresponent –Roger Torrent– ha emés l'orde de serveis mínims corresponent, recollint al peu de la lletra els dies, continguts i detalls comunicats en el seu moment". "És a dir: els estan traint els nervis, i miren d'aturar la protesta incontenible de les treballadores i treballadors de la sanitat, a la qual s'hi sumen incomptables plataformes socials, de qualsevol manera per molt desvergonyida que siga... però NO ENS ATURARAN. Miren de retallar-nos, també, el dret a protestar, però no ho aconseguiran" han reblat.
 

Aturada del sector sanitari a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa convocats pel Sindicat CATAC Foto: Cedida


"Ja pot ser que també aconseguisquen deixar sense efecte la convocatòria de vaga de CATAC-CTS, però us adrecem un missatge tranquil·litzador, en el sentit de què encara hi ha prou convocatòries vigents i no invalidades, per tal de poder tirar endavant amb les activitats i mobilitzacions previstes pels dies 24 a 26 de gener com la de l'Hospital Verge de la Cinta"."Considerem, com a principi fonamental per a estes jornades de vaga, que el fet de qui convoque o qui no puga convocar és del tot irrellevant: el protagonisme d'esta vaga, tan justa i necessària, i tan llargament reclamada, correspon a tots els usuaris/es i treballadors/es de la nostra maltractada sanitat, que se sosté només, amb tot el desballestament i precarització patits des de ja fa anys, per les contribucions i l'esforç conjunt de la societat i de les plantilles que fan el motor i sosté d'este vaixell sota bombardeig constant", afirma el sindicat en el seu comunicat unitari.

La vaga reclamava "unitat d'acció" davant de la "situació límit que viuen els professionals de la salut a Catalunya". Entre les reivindicacions sindicals, hi ha equiparar les condicions laborals del personal del sistema públic amb independència del prestador, establir ràtios adequades entre professionals i usuaris, i planificar les places sanitàries per donar resposta a les jubilacions dels anys vinents i a altres necessitats i que les infermeres i TCAIS recuperen les jornades de 35 hores setmanals com es feia abans de 2011.

Actualment, els professionals treballen 37,5 hores a la setmana. També reclamen la recuperació dels tres dies d'assumptes propis que es van retallar el 2011 i l'abonament, siga amb una retribució o amb dies de festa, del superposició de torns de treball.