La IV Nit de la Comunicació lliura el primer Premi Talent a la jove periodista rapitenca Joanna Pardos

També reconeix nou periodistes i comunicadors per la seua trajectòria professional

La rapitenca Joanna Pardos, Premi Talent 2023
La rapitenca Joanna Pardos, Premi Talent 2023 | Cedida
Aguaita.cat
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 18:23h
Un any més, i ja en van quatre, la Nit de la Comunicació, organitzada per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) va recuperar del passat trajectòries de professionals del territori que han posat el seu granet d’arena perquè mitjans ebrencs vegen la llum i es facen grans. En total nou periodistes i comunicadors van veure reconeguda la seua tasca, en l’acte organitzat divendres a l’Hotel Corona de Tortosa. En esta quarta edició a més, es va voler reconèixer amb el primer Premi Talent, la trajectòria de la jove periodista rapitenca Joanna Pardos, que ha exportat el seu treball arreu de país i de l’estat.

La col·legiada Joanna Pardos ha encaminat la seua trajectòria professional sobretot a la creació de documentals i sèries documentals, així com a la direcció de programes de televisió. Ha treballat com a directora i guionista en diferents formats i com a periodista en mitjans locals ebrencs així com en Catalunya Ràdio i TV3.

Els seus darrers treballs com a directora i guionista han estat la sèrie documental Alexia, Labor Omnia Vincit i el documental Bruixes, la gran mentida, emès al programa Sense Ficció de TV3. Prèviament, ha dirigit la sèrie Radio Gaga, premi Ondas 2018 i la sèrie Pioneras, sobre dones pioneres de la història També la sèrie històrica Dia cero; El Foraster (TV3), premi Ondas 2016, o Auténticos, així com diferents reportatges per al programa Thalassa i 30 Minuts de TV3.
 

Alguns dels periodistes i comunicadors homenatjats Foto: Cedida


Pel que fa als nou homenatjats que van compartir protagonisme divendres, són la comunicadora Lluïsa Bertomeu de Deltebre, que ha treballat en premsa escrita, ràdio i televisió i que des de fa uns anys ha hagut d’aparcar la seua feina per una greu malaltia; Josep Garriga, fill de Gandesa, on va fundar l’emissora municipal, per a després marxar a treballar a diferents mitjans, sobretot a El País, i a encapçalar la comunicació de diferents projectes a diferents països del món; la televisiva Karmele Marchante, que també ha tastat tots els mitjans, ràdio, premsa i televisió i tots els gèneres des dels informatius fins a la premsa rosa tant en mitjans catalans com espanyols; els germans Ramon i Emèlia Miravall, ella va ser la primera locutora de Ràdio Tortosa i ell col·laborador d’este mitjà uns anys més tard; Josep Parrot, que va ser un dels locutors dels inicis d’Amposta Ràdio; Manel Ramon, al cap d’Amposta Ràdio des de fa molts anys i col·laborador de les televisions locals, entre altres; el mediàtic periodista i professor Pepe Rodríguez, i la veu de Ràdio Flix, Vera Talarn.

Al costat de trajectòries consolidades, la Nit de la comunicació també té un espai per als nous membres del CPC. Enguany s’han sumat a la demarcació ebrenca vuit nous col·legiats que van rebre un petit obsequi de benvinguda.
 

La foto dels nous col·legiats Foto: Cedida


La Nit de la Comunicació vol ser de periodistes i per a periodistes; busca insuflar orgull a la professió a través del reconeixement de la trajectòria de professionals del sector de la comunicació que han treballat a diferents mitjans a l’Ebre. A més, vol ser un espai de trobada, per això enguany ha recuperat, després del parèntesi pandèmic, el sopar de germanor amb què es tanca la Nit. En l’edició d’enguany, s’ha incorporat el Premi Talent que vol reconèixer precisament el talent que hi ha entre els periodistes de les Terres de l’Ebre i que molts cops no rep l’atenció i el ressò que es mereix.

La Nit de la Comunicació va comptar amb la participació del degà i de la vicedegana del CPC, Joan M. Morros i Núria de José, respectivament, així com del Cap de comunicació, Xavier Puig. El degà, a més de felicitar els homenatjats, va anunciar que l’homenatjada Lluïsa Bertomeu rebrà ben aviat el títol de Col·legiada d’honor. Amb este títol el CPC vol reconèixer a professionals del sector que estimen el Col·legi, però per diferents motius no compleixen els requisits per a poder col·legiar-se.