1 de 10
LLEURE

La bellesa d'Arnes

Descobrim els principals atractius d'esta vila de la Terra Alta

Detall de l'edifici de l'Ajuntament d'Arnes, a la Terra Alta | Patrimoni Gencat.cat
per Marc Busquets Obré, Arnes | 23 de gener de 2023 a les 02:21 |
Si fa uns dies us vam guiar en una sortida de diumenge per Horta de Sant Joan, aquest cop ens mantenim a la Terra Alta i viatgem a una població propera: Arnes. Parlem d'un bell municipi que es troba en un turonet, al costat del riu Algars. El terme és accidentat, perquè una part d'aquest l'ocupen els Ports. A la part més plana, això sí, hi trobareu els rius Algars i Estrets, que conflueixen a l'Ullal de la Rosa.

L'ajuntament i Santa MagdalenaUn cop arribeu al poble, estacioneu el vehicle i disposeu-vos a gaudir d'una tranquil·la passejada pel nucli antic. En aquest sentit, se sol apuntar que l'ajuntament és l'edifici més característic d'Arnes. La planta baixa té una llotja coberta, com a porxo. Són igualment rellevants les finestres adintellades del primer i del segon pis. A la teulada, per cert, hi veureu gàrgoles. Segons les inscripcions que es poden llegir a les finestres, va ser construït l'any 1584.
 

Detall de la façana de Santa Magdalena Foto: MBO


Visiteu també un altre dels reclams arquitectònics locals, l'església de Santa Magdalena. Parlem d'un temple barroca, amb tres naus i creuer. Té capelles laterals i un campanar de torre. L'absis de l'església anterior es pot veure des del carrer de Sant Antoni. Cal apuntar que el nucli antic d'Arnes és considerat conjunt històric pels seus edificis, les seves arcades, els portals i els coberts que surten al pas dels visitants. 
 

Vista de l'ermita de Santa Madrona, als afores d'Arnes Foto: MBO


Val a dir que l'excursió pot incloure també alguns recorreguts més extensos, i que us poden conduir fins al Povet de la neu (a uns 10 minuts a peu), del segle XV, o a l'ermita de Santa Madrona (compte, perquè haureu de creuar la carretera T-333). Ja de cara al bon temps, una bona manera de cloure la jornada pot ser l'escapada al Toll de la Palanca

 

 

Participació