La Cambra Arrossera de La Cava serà un nou punt de trobada i cohesió per al jovent del municipi

El Pla Local de Joventut de Deltebre contempla 89 accions per dinamitzar i impulsar el jovent del municipi

Antiga Cambra Arrossera de La Cava
Antiga Cambra Arrossera de La Cava | Cedida
Aguaita.cat
18 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:39h
El Govern municipal ha presentat la proposta del PlaLocaldeJoventutdeDeltebre que es durà a aprovació en la sessió plenària del mes de gener, la qual se celebrarà esta nit a les 21.30 hores.

El Pla Local de Joventut es projecta fins a l’any 2026 i engloba89accions específiques, de diferents àmbits, i dirigidesaljovent del municipi. Entre aquestes, per exemple, la implantació del Serveid’InformacióJuvenil i també la creació del ConselldeJoves, òrgan que ha de vetllar pel compliment del Pla, acompanyat dels serveis del mateix AjuntamentdeDeltebre.

La recuperació de la CambraArrosseradeLaCava, mitjançant una subvenció dels fons Next Generation, permetrà desenvolupar amb major definició el Pla Local de Joventut de Deltebre, ja que en este espai, entre altres, esdevindrà un puntdetrobada i de cohesió per al jovent del municipi. L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “aquest document que duem a aprovació ens permetrà fer un pas més enllà en les polítiques de Joventut amb noves accions i amb noves eines que faciliten la participació del jovent en el dia a dia del nostre municipi, i també l’acompanyament en qüestions que preocupen i ocupen als nostres joves”.

Unprocésdeparticipacióamb500joves

El Pla Local de la Joventut ha estat fruit, en primer lloc, d’una anàlisi de l’anterior Pla i d’una necessària adaptació dels programes a la realitat actual. En segon lloc, d’un procés de participació entre el jovent per així detectar, conjuntament, la situació, necessitats i propostes. Entre les diferents sessions, tallers i enquestes realitzades, en total han participat al voltant de 500 joves de Deltebre.

“La suma de tot això ens ha permès confeccionar un Pla adaptat a les necessitats del jovent i que doni resposta a les seves inquietuds”, ha ressaltat el portaveu del Govern, Andreu Curto. D’esta manera, les 89accions impulsen qüestions rellevants com la formació, l’ocupació, l’emprenedoria, la salutmental i benestaremocional, la sexualitat i relacionsafectives, l’impuls de polítiquesLGBTI+, l’oci i la sostenibilitat.
 

Presentació de la proposta del nou Pla de Joventut de l'Ajuntament de Deltebre Deltebre Foto: Ajuntament de Deltebre


Durant la roda de premsa també s’ha presentat la marca #DeltebreJove, la qual acompanyarà el desenvolupament d’aquest Pla de Joventut i serà la imatge de les diferents accions que s’han de dur a terme en els propers mesos i anys.

Entre altres qüestions, el plenari municipal també debatrà la proposta d’adhesió en una agrupació de sol·licitants per a la presentació de la sol·licitud del PERTE de digitalització del cicle urbà de l’aigua, la modificació del catàleg de masies i construccions en sòl no urbanitzable del POUM, i també l’inici de la liquidació de la concessió del Complex Esportiu.